ГЕРБ оттегля текстовете за финансиране на НПО-тата от Закона за съдебната власт

ГЕРБ оттегля текстовете за финансиране на НПО-тата от Закона за съдебната власт  | StandartNews.com

Заявяваме категорично, след много задълбочен анализ и разговори с неправителствения сектор, че не е удачно законодателната промяна, за начина, по който се финансира неправителственият сектор в България с фондове от ЕС и от Фондация „Америка за България", да бъде приета в правната комисия и да бъде подложена на гласуване в пленарна зала. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с промените в Закона за съдебната власт, които ще се гледат на второ четене в правна комисия.

„Има повече спекулативно поднасяне на информацията, отколкото нещо, което да бъде разумно и градивно, за това ще оттеглим тези текстове на второ гласуване в комисията, за да се създаде работеща среда във връзка със важните текстове от Закона за съдебната власт. Те са част от мерките от цялостната ни стратегия за Съдебната реформа от януари 2015 година", обясни той.

„Заявяваме, че сме „за" прозрачност в начина на финансиране, но не и "за" ограничаване на всички тези донори, които допринасят, както за образование, така и за култура, гражданско общество и всички останали съсловни организации, които могат да бъдат подпомагани за реализирането на техните проекти", посочи Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай