17:10 ч.

08.03.18

1 мин.

0

0

0

ГЕРБ обеща на селски кметове минимален праг на финансиране

от редактор |

ГЕРБ обеща на селски кметове минимален праг на финансиране

Кметове на малки населени места от различни политически сили се срещнаха с ръководството на ГЕРБ в парламента, за да помолят за гарантиран финансов праг, така че да не пишат докладни и да не ходят за всяко кило пирони до кмета на общината.


Освен това нерядко имало и разногласия между селските кметове и кметове на общини чисто на политическа основа. Това съобщи шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, като призова да не се правят спекулации кой от присъствалите на срещата кмет от коя партия е, защото са от различни политически сили. Един от присъстващите, например, беше кметът на Калофер, който е независим, подкрепен от БСП.


Цветанов заяви още, че ще се анализира не само евентуалният финансов праг, но и праг за избираемост. Кметовете от УС на сдружението настояват този праг за избори да бъде до 100 души, уточни Менда Стоянова.


Преди всичко обаче ще се създаде работна група с участието на представители на изпълнителната и законодателната власт, с представители Националното сдружение на кметовете на кметства, за да можем да решаваме проблемите и да търсим формата при гласуването на бюджетите за гарантиран праг, който да бъде на разположение на кметствата, заяви Цветанов.


"Има кметове на кметства, които не са получили нито един лев добавка за закупуването на строителни материали или за решаването на най-неотложните проблеми на местните хора", коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент