ГЕРБ критикува Сидеров за скандала, иска оставката му

ГЕРБ критикува Сидеров за скандала, иска оставката му | StandartNews.com

София. ГЕРБ категорично осъжда поведението на председателя на "Атака" Волен Сидеров и неговите депутати на летище "Варна". Това посочва ГЕРБ в своя официална позиция по скандала с Волен Сидеров на летище Варна, изпратена до медиите. Искането за оставка на председателя на антикорупционната комисия в НС е поредното, което ГЕРБ предявява.

"Абсолютно недопустимо е политически лидер или народен представител да напада и да се саморазправя с български гражданин. Подобни действия могат да бъдат определени като криминален акт", пишат депутатите от ГЕРБ. "Подобна самозабрава на политически лидер" е опасна за демокрацията и сигурността на българските граждани, посочват още от партията.

Не е нормално всички компетентни органи по случая все още да мълчат, пишат още депутатите и изтъкват, че са притеснени от липсата на каквато и да е позиция или коментар от страна на политическото и професионалното ръководство на МВР. "Алармираме, че подобно странно мълчание може да се тълкува като готовност да бъдат унищожени всички видеозаписи, заснели нападението на Волен Сидеров и депутатите му срещу български гражданин, за да може случаят да бъде потулен", се казва още в позицията до медиите.

Всички записи от охранителните камери и на полицията, и на концесионера на летището да бъдат изцяло съхранени и използвани при разследването, настояват депутатите от ГЕРБ към министър Цветлин Йовчев и ръководството на "Гранична полиция". Управляващите политически сили също трябва да осъдят остро поведението на Волен Сидеров, а компетентните органи в държавата да направят незабавно разследване на случая, пишат "герберите". "В противен случай сцените с безчинстващи "наказателни отряди" от самозабравили се политици ще се превърнат във всекидневие", коментират още от партията на Бойко Борисов.

Стандарт Нюз припомня, че рано тази сутрин медиите гръмнаха за пореден скандал, в който е замесен Волен Сидеров- този път не в чужбина, а на родна територия. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай