ГЕРБ казват кандидата си на 2 октомври (ОБЗОР)

ГЕРБ казват кандидата си на 2 октомври (ОБЗОР) | StandartNews.com

ГЕРБ ще обяви кандидатпрезидентската си двойка на 2 октомври. Това е решила Изпълнителната комисия на партията, като е взел предвид предложение на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, съобщиха от партийния пресцентър. Това означава, че кандидатите за президент и вицепрезидент ще бъдат обявени два дни преди крайния срок за регистрация в ЦИК - 4 октомври, и четири дни преди старта на предизборната кампания - 6 октомври.

Днес две от лансираните имена за нов държавен глава коментираха слуховете за своята номинация. Парламентарната шефка Цецка Цачева категорично отхвърли вероятността тя да е кандидатът на ГЕРБ. "Имам амбиции, имам намерения и цели, които гоня като председател на Народното събрание. Не се притеснявайте, ще продължа да ги спазвам. Няма опасност да бъда кандидат за друг пост. ГЕРБ има достатъчно силни кандидатури", увери Цачева.

Не така категорична бе Йорданка Фандъкова - кметът на столицата. "Няма решение, обсъждат се всички варианти", посочи тя. И допълни, че с нея този въпрос не е коментиран. "Така че нека да си вършим работата, защото това ще помогне на много хора да се чувстват по-добре", каза Фандъкова. Столичният градоначалник благодари на всички, които всеки ден я номинират за президент. "Вероятно го правят, защото оценяват работата ми. Аз също имам свои номинации и те не са по-малко качествени", отбеляза тя.

Днес след заседанието на парламентарната си група, Цвета Караянчева и Валентин Радев коментираха внесеното от БСП предложение за изслушване на министър-председателя Бойко Борисов за срещите му в Истанбул и Берлин миналата седмица. "Те трябваше да се радват, че един балканец, какъвто е нашият премиер, отиде при Ердоган, отиде при Меркел, направи нещо, постави в центъра на вниманието проблемите, които нас ни интересуват, не Сърбия, не Гърция", изтъкна Радев. Според ГЕРБ издигането на ген. Румен Радев от Инициативен комитет, а не от номиниралата го БСП означава "страх от поемане на политическа отговорност". Караянчева отговори и на критиките на Радан Кънев. "Отдавна не го слушаме, защото е човек, който няма представа от реалната ситуация и се информира през фейсбук", посочи тя. Приоритетите на най-голямата партия за новия политически сезон са приемане на антикорупционния закон, на антитерористичния закон, както и на държавния бюджет за 2017 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай