ГЕРБ издига БГ Меркел (ОБЗОР)

ГЕРБ издига БГ Меркел (ОБЗОР) | StandartNews.com

Завъртяха пак тандемът Фандъкова-Ковачев за "Дондуков" 2

„Смятате ли, че канцлерът Ангела Меркел се справя зле?". С този риторичен въпрос зам-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори в Благоевград на питане жена или мъж ще е кандидатът на партията за президент. „От всичко, което казах дотук, аз смятам, че жена по-приляга да бъде кандидат за президент. Виждате, че всички мъже лидери на европейските държави се срещат с нея и има равнопоставеност. Отнасям се с уважение и респект към българските дами, още повече че вкъщи съм малцинство и винаги се съобразявам с мнозинстнвото", допълни с усмивка той.
Цветанов увери, че ГЕРБ има ясен кандидат за президент. Той ще бъде разпознаваем, достатъчно познат на обществеността и на международните ни партньори. Името му щяло да бъде обявено между 22 септември и 2 октомври.
Бившият конституционен съдия Георги Марков веднага "изчисли" пред "Епицентър.бг", че най-подходящият човек за "Дондуков" 2 е столичният кмет Йорданка Фандъкова. Той я определи като много земна, човек с доказани резултати за града, същевременно във всичките си действия като кмет тя показва характер и изпълнява това, което се налага. По жълтите павета отново се дискутираше темата "Фандъкова - президент". Даже част от мълвата гласи, че за вице вече се спряга името на евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев.
Междувременно пък Цветанов отклоняваше въпросите за имената в кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, докато обикаляше Пиринския край. Той пристигна в района, за да стегне партийните редици за предстоящата изборна надпревара. „Нашата цел е правителството и местната власт да работят спокойно. Ако бяхме издигнали кандидатурата си преди три месеца, парламентът нямаше да може да свърши това, което направихме досега. Местната власт нямаше да работи с този ентусиазъм и с тази добра координация с изпълнителната власт, защото в една кампания не всички партии работят в интерес за развитието на регионите", обясни председателят на Парламентарната група на ГЕРБ. Той призова за уважение към всеки един кандидат на предстоящия президентски вот, защото обществото се нуждае от смислен политически дебат и хората нямат нужда от клевети и противопоставяне. По думите му бъдещият държавен глава трябва да бъде главнокомандващ българската армия и в същото време медиатор, който да успокоява вътрешното политическо напрежение.
Цветанов прогнозира, че ГЕРБ ще спечели президентските избори още на първи тур с убедителен резултат, а ако все пак има балотаж, то разликата ще бъде голяма в полза на ГЕРБ.

Хвалят кмета на Благоевград за санирани панелки

Благодарение на усилията на кмета Атанас Камбитов Благоевград се превръща в предпочитано място за живеене. Градът се променя и става все по-красив и привлекателен. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов на среща с градоначалника, с областния управител Бисер Михайлов и с народния представител Даниела Савеклиева. Те разговаряха в сградата на общинска администрация.
Цветанов благодари на Атанас Камбитов и неговия екип за усилията, които положиха, за да се превърне Благоевград във водещ град в
усвояването на средства от Националната програма за енергийна ефективност. Стотици блокове ще бъдат санирани и напълно обновени. Над 90% от панелните сгради ще са с нова визия. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че кметът оправдава ежедневно доверието на жителите на община Благоевград като преобразява града и го превръща в едно от най-красивите населени места. По време на срещата бяха обсъдени някои регионални проблеми, сред които ВиК асоциацията, чието учредяване в Благоевградска област се провали заради отказа на община Кресна да се включи в нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай