ГЕРБ иска 100 кметове на местния вот

ГЕРБ иска 100 кметове на местния вот | StandartNews.com

Тази година се стремим от 14 до 18 областни кметове, над 100 кметове и над 1700 общински съветници. Това заяви Цветан Цветанов на брифинг в централата на партията.

Общо осем депутати ще се кандидатират за кметове, сред които са Вяра Церовска от Перник и Георги Андонов от Гоце Делчев. Цветанов обясни, че всички кандидати ще бъдат представени в зала "Арена Армеец" на 13 септември. Предизборната кампания на партията ще бъде открита официално официално на 25 септември.

ГЕРБ ще търси с кой да се коалира в от 5 до 8 общини, но на национално равнище няма да търсят партньори. „Представете си, че отидат определен брой гласове във формации, които нямат необходимата тежест няма как да разчиташ за правенето на политика на местната власт", коментира той.

"ГЕРБ няма от какво да се притеснява. Показали сме през годините с работата си какво сме постигнали и какво можем", каза председателят на ПГ на ГЕРБ, цитиран от бТВ.

Цветан Цветанов ще води предизборния щаб на управляващата партия. Той ще остане начело на предизборния щаб, защото според него не трябва да се нарушава структурата на всички единици в него.

„Предоставяме възможност да има заместник-председател в лицето на Красимир Паунов.", уточни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай