ГЕРБ и РБ сближиха позиции на извънредна „блиц" среща

ГЕРБ и РБ сближиха позиции на извънредна „блиц" среща | StandartNews.com

София. На необявена пред медиите среща ГЕРБ и Реформаторския блок са сближили позициите си, съобщиха участниците в нея на тръгване от сградата на НДК, където е централата на партията на Бойко Борисов.

„Не става въпрос за подписване на коалиционно споразумение. На този етап изяснихме позициите си", коментира Румяна Бъчварова, която е в преговарящия екип на ГЕРБ.

Бъчварова уточни, че след днешната среща РБ са сигурен партньор и са една крачка по-близо до коалиционно споразумение. Тя обясни още, че срещата е била закрита за медиите, защото е от работен характер. Това са партийни консултации, които от ГЕРБ смятат, че на този етап ще е по-добре да бъдат проведени по този начин.

„Поканихме представителите от Реформаторския блок, тъй като имаме най-малко различия и проведохме разговори, който уточни позицията по въпроси, по които досега нямахме яснота", уточни Бъчварова.

Тя уточни пред журналистите, че в такъв кратък блиц формат ще се проведат срещите и с останалите политически формации. След това ще има експертни разговори.

„Постигнахме напредък. Разговорите ще продължат", каза лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той отрече да са обсъждани персонални въпроси по отношение на бъдещ кабинет.

Кънев допълни, че срещата е била по покана на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ също е присъствал на срещата.

Той каза, че е обсъждан вариант за мнозинство с Патриотичния фронт. На срещата е била обсъдена възможността АБВ да подкрепя политики.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай