ГЕРБ и Патриотите с програма до петък

Тогава ще кажем и увеличението на пенсиите, заяви Валери Симеонов

ГЕРБ и Патриотите с програма до петък | StandartNews.com

„До края на седмицата ще излезем с програмата. Там са записани всички цифри. Важното е, че стигнахме до общо решение с ГЕРБ, макар и много трудно. Новото управление не започва с пазарлъци за министерски кресла", заяви в студиото на Нова тв Валери Симеонов, съпредседател на Коалиция „Обединени патриоти". Той участва в предаването заедно с зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Симеонов обаче отказа да уточни какво ще бъде увеличението на минималните пенсии. 

„Решенията, които взимаме, са на база какво може да си позволи България. Трябва да мислим за страната си, за председателството на ЕС и за 4-годишния управленски мандат. И трябва да го направим така, че дори да търсим подкрепа и в опозицията по важните, значими въпроси, които стоят пред държавата", коментира от своя страна и Цветан Цветанов.

И двамата бяха категорични, че не са договаряли за разпределяне на министерските кресла.

„Този път е възможно да има наши представители в бъдещия кабинет", добави Валери Симеонов.

„Нашият аргумент срещу всички новосъздаващи се партии, които биха могли да получат външна подкрепа, може да стане като политиците да променят поведението си. Когато има висока избирателна активност и отидем към 60-70%, повярвайте, че темата ДОСТ няма да съществува", каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай