ГЕРБ: БСП създаде паралелната държава

Няма как да се вземе Панаира в Пловдив, обяви Менда Стоянова

ГЕРБ: БСП създаде паралелната държава | StandartNews.com

Нека тези, които са извършвали всички сделки през 2006 година, да дадат обяснение защо подариха по този начин акциите на държавата на едно дружество, което се оказва, че е собственост на член на БСП, обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция в парламента. 

"Тези, които говорят през цялото време, и днес от пленарната трибуна, че трябва да се бори срещу паралелната държава. Знаете какъв дебат имаше за комисиите, които са за борба със сивия сектор, контрабандата и за това по коя телевизия да се излъчва парламентарният контрол трябва да дадат отговор на тези въпроси", коментира той.

"В последните дни се разразиха много спорове и спекулации, които обвързаха ПП ГЕРБ с тези, които са градили паралелната държава през времето, когато са управлявали, това са БСП. Тогава са управлявали точно тези, които искат да направят отмяна или промяна и същевременно да говорят за паралелна държава, която успяха много умело да направят през годините на прехода. По никакъв повод няма да позволим да бъде замесвано името на ГЕРБ с бизнесмени, от която и да е политическа сила или да приписват, че сме работили в техен интерес", заяви Цветан Цветанов.

"БСП подариха 49% от държавните акции на дружеството, доминирано от бизнесмена Георги Гергов", заяви Менда Стоянова и обяви, че държавата някак как да си върне Панаира в Пловдив. "Периодът е безкраен, няма период. Останалите 51% се запазиха за държавата, малко по-късно след реституционни дела, Георги Гергов придоби още 2%, купувайки ги от реситутите. И до момента, държи контролния пакет с 51% дялово участие в панаира. Този пакет му осигурява безпроблемното стопанисване на Пловдивския панаир. Държавният дял не носи абсолютно никакви активи и дивиденти, нищо за държавата", каза още Менда Стоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай