Флоров изненадан, не са го викали в прокуратурата

Флоров изненадан, не са го викали в прокуратурата | StandartNews.com

София. Станимир Флоров не знае подробности за освобождаването си и е изненадан от случващото се. Това обяви самият пред БНТ тази вечер.

Флоров обяви, че все още не е викан в прокуратурата. Бившият шеф на ГДБОП уточни, че това, което се случва го смущава и призова медиите да си направят заключенията от случващото се сами.

По препоръка на адвоката си Флоров не пожела да коментира с подробности неговото освобождаване.

От юридическа гледна точка към този момент няма яснота по доказателствата на прокуратурата за незаконното подслушване. Образувано е досъдебно производство и ако се съберат достатъчно доказателства, ще бъдат повдигнати обвинения. Това пък коментира във връзка със скандала "Бръмбъгейт" Веселин Вучков от ГЕРБ. Кандидат-депутатът и бивш зам. -министър на вътрешните работи бе гост в предаването "Панорама" по БНТ. Той се изказа остро и по случая с бившия шеф на ГДБОП. Негов опонент по скандалите със СРС-та и  "Българският Уотъргейт" бе Христо Бисеров.

“Докато се стигне до съд, ще минат 1, 2, 3 години. Това е най-тъжното в цялата история. Не бива обаче да се демонизират самите специални разузнавателни средства като метод за събиране на доказателства. С тях се цели да бъдат изправени пред съда представителите на най-тежката организирана престъпност, нищо друго”, каза още Вучков за подслушванията.

Кандидат- депутатът от ДПС Христо Бисеров пък коментира случващото се незаконните СРС-та: “Дотук се стигна, защото ГЕРБ целенасочено провеждаше такава политика. Подслушването бе превърнато в основен инструмент на кабинета “Борисов”.

В ефира на БНТ Бисеров каза още, че върхушката в МВР генерира престъпност. Той бе категоричен, вътрешното министерство трябва да защитава правата на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай