Фандъкова: Спасихме София на три пъти от бедствие

ГЕРБ трябва сам да се явява на избори, обяви зам.-шефът на партията

Фандъкова: Спасихме София на три пъти от бедствие | StandartNews.com

Столична община е направила всичко, което е по-силите й, за да може София да се справи по-лесно с тежките зимни условия. Кметът Йорданка Фандъкова обяви, че най-големият град в България е бил близо два или три пъти до бедствие, но до такова не се е стигнало.

Тя разкри това в интервю за bTV. "Това, че софиянци не усетиха почти бедственото положение, което имаше на два или три пъти, се дължи на денонощната работа на много хора", каза Фандъкова. "Ние имаме много ясни приоритети и това е да има движение на градския транспорт. Нека не забравяме също, че по големите улици и булеварди се движат автомобили с малко по-висока скорост", допълни кметът. Фандъкова обяви, че предстои мащабен ремонт на ул. "Граф Игнатиев", която ще стане изцяло пешеходна зона като бул. "Витоша". 

Тя не подмина въпросите за новият призедент Румен Радев. "Пред Румен Радев има голямо предизвикателство. Той ще бъде президентът, който управлява държавата", каза Фандъкова и обяви че не чула за скандал на церемонията днес между Корнелия Нинова и Цветан Цветанов.

"ГЕРБ трябва да се явява самостоятелно на избори и да носи самостоятелно отговорност. Ако това не е възможно, коалициите трябва да се правят само на принципна основа", категорична е Фандъкова, която е и зам.-председател на партия ГЕРБ. И разкри, че естествен партьор е само следващата най-голяма партия в дясно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай