"Фалконът" пак на ремонт

"Фалконът" пак на ремонт | StandartNews.com

Правителственият "Фалкон" отново е на ремонт в Швейцария, каза пред "фокус" изпълнителният директор на "Авиоотряд 28" Венелин Рачев. Проблемът отново е в колесника.

Поредният отказ е станал на 15 април. Тогава отново се е включила светлинната сигнализация за проблем при прибиране и спускане на колесника на самолета. По думите му съгласно инструкциите пилотите са направили заход за кацане. В това време самолетът е бил празен. „Правихме проверки на земята, не може да се установи абсолютно нищо, тъй като на земята абсолютно всичко работи. Самолетът в момента е в Женева. Там също правят проверки", заяви Рачев.
„Това не е инцидент. Това е отказ, но с такъв отказ дори се разрешава да се прелети на друго летище. Това не е инцидент, а технически отказ", каза още Рачев.

На въпроса дали е притеснен от зачестилите технически проблеми с правителствения "Фалкон", изпълнителният директор на „Авиотряд 28" заяви: „Притеснява ни дотолкова, доколкото не могат да се открие някаква причина. Доста време работихме преди това, когато имахме такъв случай и правихме проверка на цялата система и абсолютно всичко на земята работи. Когато работи една система на земята, няма как да откриете кое е проблемното звено ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай