Евродепутати от БСП с офис в Благоевград

Евродепутати от БСП с офис в Благоевград | StandartNews.com

Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент откри Европейски информационен офис „Солидарност" в Благоевград. В събитието в неделя участваха председателят на БСП Михаил Миков и европейските депутати Илияна Йотова, Георги Пирински и Момчил Неков.

След официалното откриване гостите положиха цветя и се поклониха пред паметника на Димитър Благоев – Дядото в центъра на града.

„Ще се постараем офисът на евромрежа „Солидарност" да не бъде само витрина, а център на лявото мислене и действие, генератор на леви политики за региона", заяви народният представител Кристиан Вигенин. Той допълни, че така Европейският съюз и БСП се приближават до гражданите от Благоевград и областта. В офиса ще бъде предоставяна информация за дейността на Европейския парламент, програмите насочени към младите хора и работата на европейските институции. „Трябва да докажем, че евромрежа „Солидарност" е полезна и тя има своето място в обществото като генератор на социална политика, днес поставяме едно обещаващо начало, защото го откриваме тук в града, който носи името на Димитър Благоев", допълни Вигенин. Още този четвъртък в офиса ще се проведе първата приемна за граждани, която ще започне в 15,00 часа.

След откриването на офиса Вигенин, Пирински, Неков и ръководството на партията в града присъстваха на благотворителен концерт, който се проведе в Регионалния исторически музей. Той се организира в подкрепа на незрящите студенти Феим и Нурел Феим, за да могат да започнат самостоятелен живот като семейство след приключването на образованието си. Благотворителната инициатива бе организирана от евромрежа „Солидарност" и БСП - Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай