Енчев: Ние сме партия на Фейсбук

Енчев: Ние сме партия на Фейсбук | StandartNews.com

Отцепникът от Патриотичния фронт Велизар Енчев в началото на април основа радикалното движение "Българска пролет". "Ние сме партия на Фейсбук. Рано е да се говори за власт. Създаването на нова партия е заради необходимостта от нова свежест в политиката", заяви той в ефира на бТВ и добави, че иска да се изявява като унгарския премиер Виктор Орбан във външната политика и като гръцкия премиер Алексис Ципрас във вътрешната.

"Всичко, което са Волен Сидеров и Валери Симеонов, не съм аз. Валери Симеонов е един диктатор, винаги е бил такъв, но в политиката диктатурата е недопустима. Политиката на Валери Симеонов е много различна от това, което мислех, че е", допълни Енчев.

"Копчето беше натиснато във Фейсбук от хилядите мои привърженици", добави той.

"В България има дефицит на морал и на държавност. Когато говоря за политическия морал – това е дефицитна стока, която трябва да се възстанови. Аз никога не съм бил зависим, не получаваме никакви помощи нито от вътрешни, нито външни субекти", каза още Енчев.

Той бе категоричен, че "Българска пролет" е движение, коренно различно от елита. Според него преливането на избиратели от Патриотичния фронт към новосформирането движение е "естествен процес".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай