Експерт от Брюксел в екипа на Лукарски

Експерт от Брюксел в екипа на Лукарски | StandartNews.com

Тя умее да поема отговорност и не дава обещания, които не може да изпълни. Финансистът Даниела Везиева е новият зам.-министър на икономиката.

Идва от Русе, където оглавяваше отдела "Административно-правно, финансово-стопанско и информационно обслужване" в Регионалния инспекторат по образованието. Доскорошните й колеги определят Везиева като диалогична, работеща неуморно за постигане на целите, и като човек, който отстоява принципите си докрай. И посочват, че от 2000 г. тя участва в разработването и изпълнението на редица международни проекти, а от 2007 г. е член на Бюджетния комитет на Европейските училища в Брюксел. Везиева е добре позната в професионално качество в белгийската столица като човека, който от няколко години активно работи по различни европрограми. Въпреки че Даниела Везиева има дългогодишен стаж и опит в сферата на образованието, всъщност през цялата си професионална реализация досега тя е работила по специалността си като икономист и финансист. Магистър по финанси от Стопанската академия в Свищов, русенката има допълнителна квалификация "Одит в публичния сектор".

От три години Даниела Везиева успешно съчетава служебните си ангажименти с политиката, в която влиза активно като един от учредителите на "Движение България на гражданите". Оттогава тя е областен координатор на движението в Русе, а самата Меглена Кунева определя регионалния лидер и структурата в дунавския град като едни от най-добрите в страната. На изминалия парламентарен вот Даниела Везиева се включи директно в предизборната надпревара, заемайки второ място в русенската депутатска листа на Реформаторския блок след водача - бившия министър на земеделието и зам.-шеф на СДС Румен Христов. Познаващите Везиева русенци казват за нея, че зад сериозните ангажименти стои жена с различни интереси и отворена към чуждите проблеми. По време на предизборните кампании се виждаш с много хора и чуваш за техните болки, което е възможно при директен контакт, разкрива Везиева. И признава, че в тези срещи открива смисъла на активното участие в политиката. А последните три години са били изпълнени с много динамика, натрупан нов опит и изпълними ангажименти към русенци. Обикновено след дълъг работен ден финансистката посяга към любима книга, но обича да си почива и с класическа и популярна музика. Танците също не са чужди на русенката, още повече че дълго време тя е била част от танцов състав. Все пак Везиева споделя, че най-разтоварващо след динамичното ежедневие всъщност може да бъде и в кухнята, за да сготвиш с любов за своето семейството или гости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай