ЕК може да закрие 20 процедури срещу България

ЕК може да закрие 20 процедури срещу България | StandartNews.com

София. ЕК да закрие 20 процедури срещу България поради изпълнение на ангажиментите. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Министрите са приели доклад за изпълнението на ангажименти, произтичащи от членството на България в Европейския съюз, съобщиха от правителствената информационна служба. От документа става ясно актуалното състояние на процедурите за нарушения по чл. 258 от Договора за функционирането на Европейския съюз, стартирани от Европейската комисия.
От всички 328 процедури, започнали след 1 януари 2007 г., закрити са 261. По оставащите все още открити 67 процедури може да се очаква ЕК да вземе решение за закриването на 20 процедури поради изпълнение на ангажиментите на България, се посочва в доклада.

Необходимо е предприемането на спешни действия за ускоряване изпълнението на вече поети ангажименти, в това число и допълнителни мерки, с цел отстраняване на допуснатите нарушения на правото на Европейския съюз и преодоляване на натрупаните закъснения, посочват още от правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай