Египет ни удря рамо в борбата с тероризма

Египет ни удря рамо в борбата с тероризма | StandartNews.com

В рамките на втората конференция "Сигурност и стабилност", която се провежда на 22-23 май в Родос, министър Екатерина Захариева проведе двустранна среща с египетския министър на външните работи Самех Шукри, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Двамата министри обсъдиха теми от взаимен интерес в областта на двустранното сътрудничество. Те споделиха своето задоволство от нарастването на стокообмена, който през 2016 г. надхвърли 700 млн. щатски долара. Министрите се договориха за засилване на взаимодействието на двустранна основа в борбата с тероризма, радикализацията и трафика на хора, културни и исторически ценности и нелегалната миграция.

Набелязани бяха конкретни мерки за активизиране на сътрудничеството на базата на подписаните договорености. В този контекст бе направен кратък преглед на договорно-правната база на отношенията между България и Египет.
В хода на проведения разговор бе препотвърдено желанието и на двете страни за активизиране на политическия диалог на всички нива. Бяха подновени поканите за размяна на посещения на ниво министър на външните работи, като министър Захариева изрази надежда министър Шукри да посети София в най-скоро време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай