Джамбазки остава при консерваторите в Европарламента

Джамбазки остава при консерваторите в Европарламента | StandartNews.com

Стара Загора. Оставам в групата на консерваторите в Европарламента, няма никакви причини да я напускам, тя е най-близко до традиционните ценности, които изповядва ВМРО-БНД. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, който стана евродепутат от коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден в петък пред старозагорските медии.

Според него този предизборен съюз бил успешен за евроизборите, но след това се разминали с хората на Николай Бареков по различни въпроси и разводът бил естествен. Джамбазки е уведомил ръководството на парламентарната група на консерваторите за раздялата с ББЦ и желанието на своята партия в нея да има две български делегации.

„Не може да има натиск, дори и римския папа да ми се обади няма да напусна групата", така зам.-председателят на войводите коментира думите на Бареков, че ще му бъде много трудно при консерваторите. Джамбазки е убеден, че мястото му в Европарламента не е негово, а на ВМРО и е извоювано с тежък труд и реален принос в коалицията – над 500 хил. лв за предизборната кампания и над 60 хил. гласа. Като член на 4 парламентари комисии в Европарламента – правната, по образование и култура, по външна политика и по отбрана и сигурност, той смятал да си върши съвестно и професионално работата, а не да бъде скъпоплатен турист за сметка на европейските данъкоплатци.

Джамбазки изрази и скептичното си становище българката Кристалина Георгиева да заеме втория по важност пост в Европарламента – комисар на външна политика. Според него номинацията на досегашния ни еврокомисар за първи дипломат и зам.-пресдседател на Евкрокомисията не била някакво признание за постиженията на България във въшншата политика и дипломацият „Просто търсят представител на малка, незначителлна страна да изнесе острата, антируска политика на Европарламента", лансира версията си евродепутатът ни. Според него България не трябвало да заема русобофска или русофилска позиция в глобалния конфликт между Русия и Украйна, а да защитава собствения си интерес. Точно той диктувал да се борим за по-важни ресори в Еврокомисията като земеделие, енергетика, миграция, ако такъв комисар, смята Джамбазки.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай