14:40 ч.

22.01.13

1 мин.

2626

5

0

Дянков: Парите на касата са във фиска

Дянков: Парите на касата са във фиска

София. Парите на здравната каса, които не са изразходвани, са във фискалния резерв на държавата. Това обясни финансовият министър Симеон Дянков по повод на питането на лекарите къде са близо 2 млрд. лв. от здравни вноски. Според медиците тези средства са натрупани от 2009 г досега, но не са изхарчени за здраве, а съдбата им е неясна. Председателят на съсловната организация Цветан Райчинов в понеделник дори заяви, че ще даде на съд финансовия министър заради липсващите пари.


Тези средства са част от фискалния резрев на държавата, става ясно от писмо на Дянков до Райчинов, което днес от финансовото министерство публикуваха на сайта си. В него Дянков заявява, че с тези средства се оперира според параграф 23, алинея 19 на закона за бюджета на страната за 2012 г. Този текст пък гласи, че министърът на финансите контролира и се разпорежда със средствата в единната сметка на държавата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:36 · 10.03.2013
Още на 3.09.2010 год проф. Ана- Мария, бившата здравна министърка, коментира вливането на здравните осигуровки във фиска, което е направено от депутатите още преди години. Прочетете го. Докато още го има. Там е посочено ясно, че някой има финансов интерес здравната реформа в БГ изобщо да не се направи, а камо ли пък - да тръгне, че и да работи.
Но кой НЕ направи здравната реформа??? Ясно е защо.
Потребител · 13:39 · 23.01.2013
Мони,цункай Джиджи!
Потребител · 05:38 · 23.01.2013
Тоя се оля, парите са за здраве, затова ли изнудват и българите в чужбина, те това сега ще се рабере поне от 1 милион души по света
Потребител · 15:34 · 22.01.2013
Бели пари за черни избори.
Потребител · 14:59 · 22.01.2013
А кво правят там, бе Мунчо? Там ли и м е мястото? Или за да скриеш кражбата на резерва? Не ставаш за нищо, Симеончо - освен за подло..а.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент