Двама митрополити благословиха Бойко

Двама митрополити благословиха Бойко | StandartNews.com

Тегленето на заем е неизбежно, трябва обаче и да е бързо, предупреди Борисов

Двама митрополити благословиха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на обиколката му в Южна България. "Божието благословение да Ви закриля и да пребъде върху Вас. Защото такива вярващи хора като вас могат да ни обединяват и да ни водят напред. Вие трябва да се върнете там, където ви е мястото, и с помощта на Пресветата църква", каза на Борисов Старозагорският митрополит Негово високопреосвещенство Галактион. Благословията си Генерала получи по време на откриването на новата сграда на пожарната в Казанлък. Митрополитът благодари на лидера на ГЕРБ за дарените средства по новоизграждащия се храм "Св. Игнатий Старозагорски" в града на липите.

По-рано през деня Борисов бе благословен и от Сливенския митрополит Йоаникий. Дядо владика проведе разговор на 4 очи с Борисов, а запознати припомниха, че манастирът "Св. Илия" край сливенското село Чинтулово е получил дарение от 10 000 лв. от ГЕРБ за изографисване на православния храм. Борисов откри в региона модерна кравеферма в село Самуилово, а в ранния следобед в Казанлък преряза лентата и на ново спортно игрище, направено с дарение от партията. Противниците на теглене на държавен заем трябва да отговорят на въпроса откъде ще вземат средства за погасяване на вноските на съществуващия външен дълг, отбеляза по време на обиколката си лидерът на ГЕРБ. И припомни, че първата ни вноска е през ноември. "Ако не се намерят средства, страната ни ще изпадне в сериозно затруднение", предупреди Борисов. "Тогава от банковата система трябва да излязат 1 милиард и 300 хиляди лева", посочи лидерът на ГЕРБ. И допълни: "Ако се забави съставянето на новото правителство, няма да има достатъчно време да се излезе на финансовите пазари, за да се иска нов заем".

"Тегленето на заем е неизбежно, тъй като България не разполага с финансов ресурс за плащане на вноските", коментира Борисов. И заключи: "Финансите са просто нещо - 1 и 1 прави 2, и ако нямаш 2, трябва да кажеш откъде ще вземеш липсващата част".

Прокуратурата до ГЕРБ: Документите на Бареков - манипулирани

"Неистинността на поредните клевети и лъжи на г-н Бареков срещу мен се доказаха. Документите, които развяваше, са манипулирани, а клеветническите твърдения от него са единствено и само с цел дискредитирането ми и уронване на авторитета ми". Това написа във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, публикувайки и факсимиле на постановление от прокуратурата за отказ да се образува наказателно производство по сигнала на Бареков срещу Борисов. В края на юли новият политик внесе в прокуратурата 5 документа за престъпното минало на Борисов. Бареков още тогава направи уговорката, че това са копия на оригиналите, които е получил в бял плик. Прокурорът Д. Петров, подписал се под отказа за образуване на дело, се е аргументирал, че документите са манипулирани. В оригиналите нямало такива печати, а и било невъзможно да има, никъде не се споменавало името на Бойко Методиев Борисов. Прокуратурата отказва да образува и дело срещу Бареков, тъй като не намира умисъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай