ДПС за промени в закони срещу разграбването

ДПС за промени в закони срещу разграбването   | StandartNews.com

Ако е необходимо, ДПС ще подкрепи нарочно законодателство, за да се направи всичко да се защити държавният интерес и да не се разграбят вторично активите на КТБ. Това заяви лидерът на Движението Лютви Местан днес. "Категорични сме, ще участваме активно в процеса на търсене на специални решения, за да се защити държавният и публичният интерес", каза той.

Местан беше в доспатското село Барутин, където бе почетена паметта на жертвите на събитията през март 1972 г., когато жители на родопското село се противопоставили на първата вълна на възродителния процес. Местан заяви, че събитията от възродителния процес трябва да намерят заслужено място в учебниците по история. Според него те все още не са оценени от българската историография, а 43 г. са достатъчна "дистанция като историческо време, за да избледнеят емоциите и да се направи обективен исторически анализ".

В словото си от трибуната на митинга председателят на Движението призова министър-председателя "българското управление да се освободи от езика на омразата и от ксенофобите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай