ДПС прави Либерален блок за вота наесен

ДПС прави Либерален блок за вота наесен | StandartNews.com

ДПС ще събере либералните партии за местните избори тази есен. Това коментираха пред "Стандарт" високопоставени източници от ръководството на партията. Още по време на заседанието на централния съвет на Движението лидерът на партията Лютви Местан отбеляза, че от ДПС са отворени към "останалите либерални сили в България, независимо че не са парламентарно представени". И призова за разработване на съвместни либерални стратегии, за да се "разшири либералната ниша в българската политика".

Вчера OFFNews съобщи, че Местан е имал среща с новото ръководство на НДСВ. Точно преди седмица лидерът на ДПС изпрати поздравителен адрес до новоизбраните съпредседатели на партията - Станимир Илчев, Олимпи Кътев и Съби Давидов. И в него отбеляза, че "партньорството между ДПС и НДСВ в името на изявен либерален център в актуалния политически дневен ред на България може да бъде не просто ползотворно, но и определящо в бъдеще". Пред OFFNews вчера Кътев посочва, че "това е била първата от редица срещи между представители на двете партии и темата е била партньорство по места за местните избори". И още: "Обменихме политическите мнения на двете партии по отношение на обстановката в страната и на подготовката за местните избори".

Запознати припомниха, че Местан бе сред основните лектори на форум за НАТО и ЕС в двореца Врана като лидер на най-голямата либерална партия у нас. А своеобразен домакин на събитието бе идеологът на НДСВ - Симеон Сакскобургготски. През септември в София се планира форум на върха на АЛДЕ по инициатива на Местан. Президентът на либералите в ЕС Сър Греъм Уотсън и Ги Верхофщадт - председател на АЛДЕ в ЕП вече са потвърдили участие в т.нар. Регионална среща на либералните партии от Балканите и Източна Европа. Както е известно, след ДПС, НДСВ бе втората българска партия, приета навремето в либералното семейство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай