ДПС от Демир баба теке: Езикът на омразата завладя България

ДПС от Демир баба теке: Езикът на омразата завладя България | StandartNews.com

Тази година у нас витае усещането за криза. На политическата сцена властва езикът на омразата, а основният политически субект в управляващото мнозинство става заложник на този вид отровни ксенофобски послания. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на многохиляден събор в местността Демир баба теке в Исперих, където Движението чества за 27 път годишнината от майските събития през 1989 година.

ДПС счита, че ако за преодоляването на кризата са нужни предсрочни избори, то най-голямата партия следва да ги предизвика. В Движението искат в страната да се постигне стабилност и сигурност, но са разтревожени от това което се случва. Езикът на омразата властва не само в политиката, той се налага като водещ в обществения живот, на него говорят вече хората и в ежедневното си общуване, не скри тревогата на съпартийците си Карадайъ.

"Ние, в ДПС, сме загрижени и няма да допуснем безотговорното поведение на отделни политици да разрушава сигурността и стабилонстта, от които страната ни има нужда. Нашата любов е по-силна от тяхната омраза, тяхната омраза не може да победи нашата любов", заяви Карадайъ пред множеството. Новоизбраният председател призна, че в работа си партията е допуснала греешки и пропуски, но очаква избирателите да бъдат коректив на партийното ръководство, което ще се съобрази с гласа на хората.

Мустафа Карадайъ не скри, че от редиците на партията са излезли хора, които заради лични амбиции са минали през Движението, но сега се заявяват като идеолози с различна доктрина. "Те нямат кауза, техните идеи не могат да обединяват хората, те разчитат на нашите пропуски и грешки,но те ще са временно явление, което ще изчезне в небитието", каза председателят на ДПС. И след като стихнаха аплодисментите заяви:"ДПС ще го има, защото отстоява истински ценности като правата и свободите на хората".

Пред множеството, събрало се на Демир баба Текке, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви: „От тук, където се обединяват сърцата и душите ни, за да ни дадат онази енергия да се борим за свободата, за правата и свободите, за достойнството, и за демокрацията в нашата Родина, заявяваме Нашата любов е по-силна от вашата омраза. И нищо не може да ни победи. Вашата омраза не може да победи нашата любов!".

Карадайъ допълни: „27 години отстояваме тази демокрация, защото имаме онова обединение отпреди 27 години. И това обединение се нарича Движение за права и свободи. 27 години успяваме, но имахме и своите пропуски и грешки. Ние трябва да ги отчитаме днес на тази поляна. Ако в някой от моментите сме имали пропуски, грешки и ако допускаме някои грешки, вие сте абсолютно прави да ни коригирате и ние сме длъжни да отчетем онези сигнали, които ни давате. Ако не ги отчетем, няма да сме заедно.

Щом сме заедно, значи сме отчели нашите грешки. Но онези временни явления, хора които заради лични амбиции, мераци са минали през ДПС и си мислят и се възползват от някои моментни пропуски на ДПС и се заявяват като политически идеолози. От тук можем смело да им кажем „Това ваше временно явление, няма как да има продължение, защото се основава само на дребни наши пропуски,които са отчетени .

Вие нямате кауза, вие нямате идеология, вие нямате онова нужно нещо, което да го последват хората, онова, което може да обединява хората." А ДПС 27 години отстоява нашите права и свободи, защото е създадена именно с онези елементи, които ние днес наричаме -свобода, единство, заедност в нашата Родина. Онова, което е нашата кауза и тази кауза е ДПС. Затова ДПС ще пребъде, а тези временни явления ще отминат в небитието."

„Нашата родина има нужда от стабилност и сигурност и за постигането на тази стабилност, час по-скоро трябва да отидем на избори. Ние сме готови за избори. Ние сме готови да участваме в следващата власт, за да има стабилност в нашата Родина.", завърши речта на председателя ДПС Мустафа Карадайъ, цитиран от пресцентъра на партията.

На традиционния митинг в памет на жертвите на т.нар. "Възродителен процес" присъства цялото ръководство на ДПС - зам.-председателите Хасан Азис, Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова, Янко Янков и Ахмед Ахмедов, представители на ЦОБ, депутати, областни и общински лидери. Честването продължи с изпълнения на фолклорни групи.

Тази година честванията на Майските събития са под надслов „Свобода, единство, заедност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай