ДПС "категорично ще подкрепи" вота на недоверие

ДПС "категорично ще подкрепи" вота на недоверие | StandartNews.com

ДПС категорично ще подкрепи този вот на недоверие, предупреди депутатът Джейхан Ибрямов /на снимката/ по време на дебатите по вота на недоверие към кабинета „Борисов" 3 за провала му в борбата с корупцията.

„Досега изказващите се колеги профанизираха, снижиха нивото на самия дебат. Корупцията, колеги за мен е само една от последиците от типа абсурдно управление. Ние трябва да търсим първопричината първо в това. За мен и за ДПС причината е този модел, който не предлага ясна визия, ясна стратегия за управление. Самият модел предразполага към корупция", каза Ибрямов.

Според него връзката между корупция и национална сигурност се онагледява с индекса на възприятие на корупцията, който е от порядъка на 41 пункта. „Като ние заемаме едно от последните места като държава членка на ЕС", заяви Ибрямов. Той обърна внимание върху двамата вицепремиери от националистическите формации. „Единият е без ресор, без портфейл и той стана известен със своите шумни акции да ликвидира шума в Слънчев бряг. Какво каза заместник-министър Георг Георгиев: „Ние преследваме всякакви прояви на расизъм". От една страна на вън и пред европейските ни партньори говорим едно, а от друга страна правим съвсем друго", каза Ибрямов.

„Държа в ръцете си отговор от МРРБ. В него ние направихме запитване за две пристройки на две сгради, които са в нарушение", каза той и уточни, че става въпрос за строежи в Община Златоград. „Тук може да запитате вашия вицепремиер, защо тези нарушения не са влезли в изпълнение. Ето това е корупцията в държавата. Да си овластен и да не правиш нищо", каза Ибрямов. Той обърни внимание, че активистка от НФСБ е била хваната за каналджийство. „Ако това не е корупция на база участие във властта, здраве му кажете", посочи депутатът от ДПС.

Ибрямов коментира, че преди месец и половина вицепремиерът Красимир Каракачанов е предвождал марш с факли, отричащ Ньойския договор, но по същото време България набелязва своите приоритети и един от тях е Западните Балкани. „От една страна вицепремиерът протестира срещу заграбените територии, а от друга ние излизаме пред европейските партньори и точно обратното", коментира Ибрямов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай