ДПС иска наказания за ислямофобията

ДПС иска наказания за ислямофобията | StandartNews.com

Остро поставяме въпроса за акта от вчера и призоваваме най-голямата политическа сила в Парламента да поеме своята отговорност и да предприеме всички необходими адекватни действия за наказване на извършителите. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на групата по повод нападението над семейството на заместник-главния мюфтия вчера.

„Вчера беше регистрирана поредна проява на ислямофобия. Изключително дръзко, нагло и безпардонно едни лица нападнаха беззащитни жени в европейска София, само защото са носели забрадка и изповядват ислям", обясни той.

„Налагането на езика на омразата, насаждането на омраза, превръщането на представителите на мюсюлманската религия в еквивалент на проблеми, на врагове, е тревожно явление и някой трябва да каже стоп", заяви Мустафа Карадайъ.

Според него, ако днес все още е време за оценки и реакции, утре може да е късно за каквито и да са действия. „Последният случай е показателен – независимо от законовата дефиниция на забранени атрибути в облеклото, общественото съзнание не разграничава традиционната в исляма и не само в исляма забрадка и я приема като забранена със закон", обясни лидерът на ДПС и допълни, че не е нормално носенето на забрадка да е проблем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай