ДПС атакува Патриотите за Ньойското шествие - Политика - Стандарт Нюз


13:05 ч.

29.11.17

2 мин.

0

11

0

ДПС атакува Патриотите за Ньойското шествие

от редактор |

ДПС атакува Патриотите за Ньойското шествие

Държавните институции - президент, председател на НС, премиер да се разграничат от антидържавните прояви на националистите и опитите им за прекрояване на границите. Това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група в знак на протест срещу шествието анти Ньойския договор, което проведоха националистите през уикенда.


"На 26 ноември 2017 г. с поредица от факелни шествия, организирани от ВМРО и други националистически организации, афишираха напиращия реваншизъм на българските националисти, този път в рамките на исторически реминисценции", заяви Карадайъ.


Според него това "използване на исторически факти, чието действие е отдавна суспендирано от последващи договори, представлява опасен опит за създаване на настроения за действия за прекрояване на национални граници, което е недопустимо, защото отрича основни принципи на нашия общ европейски дом".


По думите му такава проява подкопава мира и стабилността у нас, в региона и в Европа. Те не са даденост и за тях трябва да се полагат усилия и всички национално отговорни партии дължим това в името на бъдещите поколения, категорични бяха в декларацията си от ДПС.


Карадайъ напомни, че днешните ни граници са определени от Парижкия мирен договор, подписан след Втората световна война през 1947 г. Лидерът на ДПС не подмина да разкритикува и партията-мандатоносител за поощряването на националистите и техните действия.


Според Карадайъ лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов говори, че за него е важно да се пази етническият мир, а в същото време се прави, че не забелязва действията на коалиционните си партньори от Обединените патриоти. "Не е нормално едно да се говори, друго да се върши, трето да се мисли, четвърто да се провокира", завърши Карадайъ.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:16 · 29.11.2017
Като неразделна част от братския и демократичен Съветски съюз, пардон, от братските Съединени Американски Щати, всеки може свободно да изразява мнението си, да участва в демонстрации и да правежда Нйоиски изгъзации. Ако Щатите вземат нещо да мъркат, великият наш войники, велик, велик, велик, предвождан от велките си войводи, за нула време може да ги присъедини към "Велика България".Разбира се с братската помощ на турските си братушки.
Потребител · 21:04 · 29.11.2017
да вeрно по възродитeлния процeс коляха брeмeнни туркини и им разпаряха корeмитe това всички го помят
Потребител · 18:56 · 29.11.2017
Теглете една п.....а майна и на Кремъл, за да паднете геройски от поредния бъзик на Захарова !
Потребител · 18:47 · 29.11.2017
Ха така, нациошизики ! Ашколсун, евалла, машалла ! Вдигайте пушилка, ревете Лъвски, раздирайте гърди мъжки, тръшкайте се юнашки, грей и ти слънце на таз робска земя ! Но, млъкни сърце ! Гърмящите ви свински задници дано да стреснат потомците на Македонски, които се борят за присъединяването на Ю/З България и Солунско към Велика Македония.Хайде, войводи, цяла Мангалия сега вази гледа ! Тръгнете към Одрин и Босфора, като арслани, за да върнете, както винаги, тотално насрани, но вече като поданици на Турската Империя !
Потребител · 15:25 · 29.11.2017
ти къде беше бе кара кара или ЧЕРЕН ЧЕРНЬО когато руснаците избиха в българия повече от 300 000 души а съда в нюрнберг осъди 10 хитлеро фашисти на смърт това ли казваш че е справедливо да се избият българи заради хитлер що не се оплачеш на червената армия или на мумията на българоубиеца димитров дето също го убиха руснаците черен черньо като не разбираш да ти кажа щом като защищаваш руските убийци в българия ти не си никакъв българин с турско самосъзнание ти си поредния русофил людоед
Потребител · 16:19 · 29.11.2017
@Потребител Откъдe го взe това бe простако? Намeри сe нов "историк".
Потребител · 16:20 · 29.11.2017
@Потребител Типичeн комeнтар на говeдо нeобразовано.
Потребител · 13:17 · 29.11.2017
Цяла България ОСЪЖДА атентата на гара Буново и гара Пловдив! Очакваме този изрод да поднесе ЦВЕТЕ ЗА ЗАГИНАЛИТЕ невинни души!
Потребител · 16:58 · 29.11.2017
@Потребител Всички турци мюсюлмани осъждат ,,възродитeлния,,комунистичeски процeс в България.
Очаква сe да сe поднeсe цвeтя на дeсeтки загинали ,дали живота си за да запазят народност и рeлигия.
Потребител · 23:26 · 29.11.2017
@Потребител А що ходите по митингите да се цункате с комунетата!Или отново възродители и възродени в един и общи строй!
Потребител · 06:21 · 30.11.2017
@Потребител Възродитeлния процeс e със съгласиeто на агeнти от турски проижод в ДС тe са заблудили ДС чe това щe e нарeд същитe тия сeга под формата на малтрeтирани яхат пак турцитe за тeхни цeли и винаги са готови да са на eдна копаня с комунeтата само чe Боико им подложи динeна кора като забиха ножа на орeшркитe и пиха кафeта затова сeга много го мразат и eднитe турчeта и другитe а боиа можe да вика афeрим eрдоган eфeнди ама e казал тручин власт няма да помиришe
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент