18:51 ч.

27.08.16

1 мин.

1936

0

0

ДОСТ ще се регистрира за участие в президентските избори

от Ирина Ангелова |

ДОСТ ще се регистрира за участие в президентските избори
Снимка: "Нов живот"

ДОСТ ще се регистрира за участие в предстоящите президентски избори. Това означава, че може да издигне и самостоятелна кандидат- президентска двойка, каза днес в Кърджали лидерът на партията Лютви Местан. По думите му бъдещият държавен глава трябва да е изявен евроатлантик. Тази сутрин Местан и бивши политзатворници от лагера в „Белене", някои иззселени в Турция през 1989 г., се поклониха в село Островец на гроба на Нури Адалъ, известен като българския Нелсън Мандела. След това репресираните от тоталитарния режим посетиха „Тюркян чешма" и гроба на 17-месечната Тюркян в с. Могиляне, Кирковско.


На пресконференция в Кърджали Местан подчерта, че ДОСТ е била първата българска партия осъдила опита за преврат в Турция. В тази връзка политикът подчерта, че Турция е съседна, приятелска страна и на всички срещи ДОСТ търси диалог, както с управляващите, така и с опозиционните партии в южната съседка.Във връзка с бежанския проблем лидерът на ДОСТ коментира, че най- добрата защита е активният диалог с турските власти, отстояващ преди всичко българските национални интереси, а не изграждането на телена ограда.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент