Дончева за оставката на Първанов: Изчакайте до април

Дончева за оставката на Първанов: Изчакайте до април | StandartNews.com

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира в ефира на Нова телевизия случващото в АБВ и евентуалната оставка на Георги Първанов като заяви: "Когато подаде оставка и му я приемат, тогава ще коментирам. Изчакайте до април месец".

"Отношенията на Георги Първанов с Ивайло Калфин и Румен Петков са дългогодишни и не виждам в момента да се случва нещо, което да е извън обичайното. Познавам стила им на работа. И Първанов, и Румен Петков са от категорията "политици-играчи", ловки, манипулатори", заяви Татяна Дончева.

"Петков и Първанов обикновено играят сложна игра. Тя обикновено не е онова, което се представя пред публиката", заяви Дончева и допълни, че "зад кадър" има още много действия.

"Много искания от страна на Борисов, от страна на други министри. Тези неща, когато не се разберат, могат да се държат в шах, да играят покер до последно, а на публиката да се представи друго. Тази парламентарна група не е фриволна в поведението си. Не изключвайте, че това решение е взето със знанието на Първанов и Петков", продължи Дончева.

За самия дълг от 16 милиарда, Дончева заяви, че финансовият министър няма никакви аргументи за него. "Две седмици ходи от студио в студио, за да отправя нападки", заяви Дончева.

Според нея не може да се планира дефицит, както прави кабинетът. А парите ще се изхарчат в „дребни и нищожни" инфраструктурни проекти. Или „да се излеят в пясъка" между местните и президентските избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай