Дончева: Стари муцуни ще правят нова конституция

Дончева: Стари муцуни ще правят нова конституция | StandartNews.com

София. "За първи път от 90-та година протестът се организира от недрата на народа, но не е ясно кой излъчва лицата му, кой носи държавната отговорност и как да се преодолее безтегловността, в която е изпаднала страната". Това каза в ефира на бТВ ексдепутатът от левицата Татяна Дончева. Тя посочи, че е необходимо намирането на политическо представителство на идеята да се изчистят куклите и кукловодите. В противен случай хората ще си стоят на улиците и площадите, а "старите муцуни" ще правят новата конституция. Тезата е на бившия депутат от левицата Татяна Дончева.

Дончева посочи, че според нея има затруднение във формулирането и реализирането на исканията на протеста. "Дали да се плащат сметките за ток? Ако не – кой да ги плати, кой е собственик на дружествата и как да се излезе от ситуацията с ДКЕВР", каза още тя. Тя допълни, че множеството няма идея, че трябва да потърси отговор и решения на тези въпроси и налагане на решенията. "Това изисква механизъм, а те го нямат", каза Дончева.

По думите й организираните в интернет хора трябва да разберат, че не са в състояние да се самоорганизират и не знаят кои са механизмите за реализация на исканията им. Това създавало опасността те самите да бъдат превърнати в кукли.

Татяна Дончева лансира идеята, че ГЕРБ и БСП ще форсират изборите и неслучайно управляващите до вчера натискат за разпускане на парламента и за вот в края на април. "Хората, като пилета в кълчища, ще си останат на площадите – те не искат политиците и политиците не ги искат. Тези хора трябва да попаднат в институциите, но за това трябва формула", категорична бе Дончева.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай