Дончев: Още не сме изгубили изборите

Дончев: Още не сме изгубили изборите | StandartNews.com

Тези избори още не сме ги загубили. Те не са приключили. Всичко зависи от начина на общуване с гражданите", заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия. Така той коментира резултатите, които кандидатът им за президент Цецка Цачева постигна на първия тур на изборите.

Попитан могат ли да обърнат мача той отговори, че Цецка Цачева има всички необходими качества, за да покаже, че тя е успешния кандидат.

Според него БСП и ДПС вече играят в един отбор и мислят отвъд президентските избори. „Мислят за парламентарните избори. Търси се и трети, тъй като двете политически формации не стигат. Ще се опитат да направят нещо подобно на кабинета през 2013 година", каза вицепремиерът.

„Не е вярно, че вчера е имало инфарктно заседание. Моята теза е, че в политиката трябва да си спазваш обещанията. Колегата Владислав Горанов и Лиляна Павлова имаха друга оценка. Едни предсрочни избори в тази ситуация не предвещават нищо добро", заяви Дончев относно заявката на Бойко Борисов, че ако не са първи на изборите, ще подадат оставка. Според него тези избори и този резултат не са оценка за работата на правителството.

„Колкото и добре да е била структурирана кампанията, всички играеха срещу нас", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай