Доган: Защо ме забъркват в проблемите на държавата?

Доган: Защо ме забъркват в проблемите на държавата? | StandartNews.com

"Защо ме забъркват във всички проблеми на държавата, от пет години аз не съм в реалната политика". Така отговори почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред Епицентър.бг на въпроса, как ще коментира "новините" за готвено разследване срещу него.

Тези слухове, които от няколко дни вървят в медии, контролирани от Цветан Василев, за голяма изненада не бяха отхвърлени от шефа на Бюрото за контрол върху СРС-та Бойко Рашков. В ефира на Нова тв тази сутрин Рашков заяви буквално: "Възражда се идеята за възобновяване на разследване на някои политически лица от ДПС, дори срещу лидер от ДПС", отговаряйки на въпроса на водещата Ани Цолова дали са верни слуховете за разследване и дори арестуване на Ахмед Доган.

"Кой ги измисля тези работи? За какво да ме арестуват? За какво да ме разследват? Няма новини през лятото! Дайте им новини!", каза още почетният председател на ДПС. Той подчерта, че цялата тази истерия, в която няма нищо вярно, е започнала от един бургаски сайт, за да се отклони вниманието от истинските проблеми в държавата.

"Не се занимавайте с мен!", посочи още Доган.

Той коментира лаконично и отнетия допуск до класифициррана информация на зам.-шефа на Бюрото за контрол върху използването на СРС-та Георги Гатев, за когото Бойко Рашков публично заяви, че е кандидатура на ДПС. "От медиите научих за този отнет допуск, нямам нещо общо с това, Гатев е уважаван юрист и експерт", бяха думите на Доган. И отново многозначително повтори: "Не се занимавайте с мен, гледайте държавата!"

Почетният лидер на ДПС отхвърли още една версия, която също живее в публичното пространство - за разногласия в ДСП и за конфликт между него и Делян Пеевски. "И това не е вярно, както всичко, което напоследък се пише за мен!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай