Доган ще държи реч пред елита на ДПС

Доган ще държи реч пред елита на ДПС | StandartNews.com

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган подготвя геополитически доклад за обстановката у нас, на Балканите и в света, съобщи Епицентър.

В навечерието на празниците Ахмед Доган по традиция събира елита на ДПС на вечеря за предстоящите празници. Тази година тържествената сбирка, която ще бъде в четвъртък - 21 декември, се очаква с огромно внимание и дори напрежение. Поканените от Доган гости са около 170, които ще имат възможност да чуят лично словото му, което се очаква около 22.00 часа.

По доклада отдавна той обмисля тезите си, които ще представи в четвъртък. Част от актива на ДПС смятат, че сред акцентите в словото на лидера им ще бъдат както посланията за „политиката на демонтиране на управляващата коалиция с националистически формации", така и курсът на партията след „подадената ръка от управляващата Партия на справедливостта и развитието в Турция". Безспорно Доган ще очертае новия курс на ДПС след последните парламентарни избори и антинационалното поведение на ДОСТ. Можем да очакваме в речта на Доган отношение към новите политически реалности и ролята на България в тях, прогнозира Епицентър.

Няма да се сбъднат обаче очакванията на някои за "стопляне на отношенията с ДОСТ", камо ли за завръщане на Местан в партията-майка, допълва сайтът. Преди две години на същата предколедна сбирка тогавашният председател на ДПС Лютви Местан бе разжалван. Уплахът му беше толкова голям, че веднага след това той потърси убежище в посолството на Анкара в София. Впоследствие Местан стартира политическия проект ДОСТ, който въпреки щедрото финансиране и организираното гласуване в Турция, не можа да прескочи 4-процентната бариера за влизане в парламента на последните избори.

Доган има изострено отношение към кризата в света и поведението на т.нар. световен политически елит, който се оказва неподготвен за решаването на реалните проблеми на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай