Добрев с рецитал за партизанска битка

Добрев с рецитал за партизанска битка  | StandartNews.com

Соцдепутатът Кирил Добрев рецитира "Вяра" на Никола Вапцаров заедно с малкия Андрей по време на честването на 71-та годишнина от партизанската битка край с. Балван. Социалисти от цяла България се включиха в поклонението, на което присъстваха още депутатите Мариана Бояджиева и Кристиан Вигенин, Йордан Стойков, председателят на Младежкото обединение на БСП Вероника Делибалтова, областни и общински председатели на БСП от региона.

"Антифашистката борба и партизанското движение е една от най-светлите страници в нашата история и период, с който нашата партия трябва да се гордее!", каза пред множеството Вигенин. И разкритикува решението на президента Росен Плевнелиев да не участва в Парада на победата в Москва на 9 май.

"Пренаписването на историята, опитът да се забрави направеното продължава и днес. Българският президент е на път отново да сложи позор за България с отказа си да участва в Парада на победата в Москва на 9 май", заяви Вигенин. "Повече от 70 години ние носим в сърцето си онова, което са имали нашите предци. Повече от 70 години намираме начин да сме заедно. Това е първият сигнал, че нашата партия има бъдеще. Това е сигнал, който показва, че ние не сме политическа еднодневка, защото дълбоко в себе си носим вярата. А партия и хора, които имат минало и го помнят, ще имат и бъдеще", каза Добрев.

Заедно с малкия Андрей Добрев рецитира едно от най-знаковите стихотворения на Вапцаров.

Членове на габровската организация на БСП пуснаха в памет на загиналите в битката край с. Балван бели гълъби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай