Добрев: Новият енергиен шлем ще ни погуби

Бюрокрацията изяждала по 2 млрд. на година

Добрев: Новият енергиен шлем ще ни погуби | StandartNews.com

Новият шлем на БСП в енергетиката ще ни доведе до катастрофа, обяви бившият министър Делян Добрев по време на  Петата национална политическа академия на Жени ГЕРБ.

"Добавили са и седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Това означава, че са им необходими 45 млрд. лв., които няма откъде да бъдат осигурени. Отне ни осем години да разплатим 3 милиарда лева за старият енергиен шлем на БСП.Останалите идеи в програмата им са също толкова безумни. Причината предложенията им да са толкова далеч от здравия разум е, че имат една единствена цел - да се докопат до властта на всяка цена", заяви Добрев. Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че в програмата на ГЕРБ е заложено надграждането на постигнатото в сектор "Енергетика", защото вече са успели да стабилизират сектора.

Добрев обяви също, че ГЕРБ ще сложи край на реденето по опашки за хората и бизнеса. Според него това носи загуба на държавата от около 2 млрд. лева на година.  "Ще се подава само една молба, а администрацията сама ще си набавя останалата информация. Това действие само по себе си ще доведе до над 2% по-висок от сегашния ръст на икономиката", каза той.

ГЕРБ също така ще увеличи средствата но Закона за насърчаване на инвестициите, защото от недофинансираните проекти само губим, а в същото време парит отиват в Румъния, Сърбия и Македония. 

"БСП постоянно говорят как трябва да паднат санкциите за Русия, колко са "лоши" всички европейски политици, които гласуваха споразумението с Канада, как не трябва да слушаме европейските чиновници", каза Цветанов пред Младежи ГЕРБ във Велико Търново. "Не бива да забравяме - за следващия програмен период бюджетът за България е 17, 7 млрд по оперативните програми и още 5.5 млрд по селскостопанската политика. Това е реална подкрепа за нашата икономика, която не бива да загубим", обясни зам.-председателят на партията Цветан Цветанов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай