Димитър Главчев поема НС до изборите

Димитър Главчев поема НС до изборите | StandartNews.com

С моя заповед от 3 октомври тази година, непосредствено след внасяне в ЦИК на моята кандидатура за президент на Република България и на Пламен Манушев за вицепрезидент, като екип излъчен от партия ГЕРБ, съм упълномощила Димитър Главчев, зам.-председател на НС от партия ГЕРБ, да изпълнява правомощията и задълженията на председател на Народното събрание за времето от регистрацията на нашата президентска двойка в ЦИК до обявяване на резултатите от изборите за президент и за вицепрезидент на Р България. Това заяви на брифинг в парламента председателят на НС и кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде „Фокус".

„С колегата Манушев считаме, че не е коректно по време на предизборната кампания, която стартира на 6 октомври тази година, ефективно да изпълнявам правомощията си на председател на НС, тъй като това поставя в неравностойно положение останалите кандидат-президентски двойки", посочи още тя.

„Без да губя качеството си на председател на НС, до обвяването на резултатите от изборите няма да изпълнявам функциите си на председател, за което време ще отсъствам от НС, тъй като ще участвам в предизборна кампания", обясни Цецка Цачева.

„Ако има ситуация в парламента, която налага отговорно и важно гласуване - всеки един от нас, народните представители, които участваме в тази кампания, сме в правото си по закон, да участваме в това гласуване", заяви още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай