Дилов и Зеленогорски: Важен е консенсусът, а не партийната принадлежност

Дилов и Зеленогорски: Важен е консенсусът, а не партийната принадлежност | StandartNews.com

София. Никакъв проблем в политическото номадство не виждат Любен Дилов-син и Найден Зеленогорски, обявиха двамата в студиото на бТВ. Те бяха поканени да коментират факта, че в 43-тото Народно събрание ще има депутати, минали през 3 и повече парламентарни групи.

"Фигурата, в която се кълнат всички десни хора, Уинстън Чърчил, поне два пъти е прекосявал пътя от крайната левица до крайната десница", напомни Любен Дилов – син, създател на Движение „Гергьовден", което е коалиционен партньор на "България без цензура" на Николай Бареков. 

„Първоначалната идеология на антикомунизма изчерпа патоса си за около 15 години", допълни той. По думите му всички политици от други партии, влели се в ББЦ, се обединяват от недоволството си срещу първия мандат на ГЕРБ, като именно отношението към управлението на Бойко Борисов е определящо за много политически субекти.

Найден Зеленогорски, знакова фигура на СДС в миналото, настоящ зам.-председател на Движение "България на гражданите" и избран за депутат от Реформаторския блок, посочи, че сам е взел решението да напусне „Раковски" 134 след разбиването на Синята коалиция.

По отношение на призивите за нетърпимост към „ренегатите", той подчерта, че „в политиката се работи с реалностите, които са на терена" и консенсусът в момента е по-желателен от нови избори, тъй като до Нова година има важни неща, които трябва да се направят, сред които са актуализацията на бюджета и решаването на казуса с КТБ.

„Важното е не какво се случва по време на преговорите, а какво се случва с публичните финанси", подчерта Зеленогорски. По думите му ГЕРБ трябва да избере дали ще състави програмно или дясноцентристко правителство, но най-важното е „да няма политически игрички".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай