Депутатите във ваканция до изборите

Депутатите във ваканция до изборите | StandartNews.com

След като не събраха кворум за заседанието днес, депутатите решиха да почиват до президентските избори. Те си гласува близо месец ваканция преди вота, насрочен за 6 ноември.

След като не събраха кворум, за да започне заседанието, депутатите си гласуваха ваканция. Предложението за почивка от днес до 4 ноември направи депутатът от „Атака" Николай Александров. Възможно е тя да бъде удължена, ако има балотаж на 13 ноември.

За предложената ваканция гласуваха 90 народни представители, против бяха 27 и 7 се въздържаха. Първоначално идеята беше депутатите да почиват от 26 октомври.

Комисиите ще продължат да работят, ако трябва след изборите ще имаме извънредни заседания, обяви зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев. По думите му, предложението на "Атака" за по-дълга ваканция е направено спонтанно.

Управляващи и опозиция отново се скараха за представянето на България в надпреварата за ООН
Предходното заседание на парламента – на 7 октомври, беше прекъснато предсрочно от председателстващия Главчев заради размирици в пленарната зала.

От БСП обвиниха управляващите, че се страхуват от опозицията и затова са организирали да се удължи ваканцията, предаде БиТиВи. 

Социалистите започват от днес консултации с останалите парламентарни групи и събиране на подписи по процедурата "свикване на работа на парламента с подписка на народни представители". Това обяви в кулоарите лидерът на БСП Корнелия Нинова.

За да бъде задействана процедурата са необходими 48 подписа, уточни тя. Според нея е напълно реалистично те да бъдат събрани от групите, които днес не са подкрепили решението - основно от левицата и ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай