Депутатите разпускат с въдици и шнорхел

Депутатите разпускат с въдици и шнорхел | StandartNews.com

Народни избраници тръгват с ловните дружинки на 8 август

Последният пленарен звънец в петък даде официален старт на лятната ваканция на депутатите. От няколко седмици между скандалите по съдебната и пенсионната реформа избраници от опозицията и мнозинството направиха резервации в "Евксиноград" и Слънчев бряг.

Според запознати председателят на парламента Цецка Цачева, както и повечето шефове на комисии в Народното събрание, ще изберат изумрудения плаж на резиденцията край Варна. Планинските перли Априлци и Рибарица също се оказаха предпочитана дестинация за отмора сред парламентаристите. Кокетни вили и бунгала около язовирите ще приютят най-запалените въдичари. Част от депутатите пък ще поработят седмица в избирателните си райони, за да могат на 8 август да се включат в откриването на ловния сезон за пернати - пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновен бекасин.

А както е известно, много от българските политици са запалени авджии. Плановете на депутатите включват и гръцки воаяжи. Към Бяло море се отправят повечето социалисти, както и част от избраниците на Реформаторския блок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай