Депутат от ОП: Лобитата за "Грипен" и Ф-16 са сериозни

Румен Радев ще има опит като политик след 3 години, заяви Славчо Атанасов

Депутат от ОП: Лобитата за "Грипен" и Ф-16 са сериозни | StandartNews.com

Като бивш офицер, свързан с авиацията, мога да ви кажа, че това, което се направи от българския парламент вчера, е път към доброто. Истината е, че аз много ясно видях как в парламента, а и преди това в предния, се сблъскват две сериозни лобита: безспорно има лоби за Грипен, от друга страна безспорно има лоби за Ф-16. Това заяви в "Канал 3" Славчо Атанасов от НФСБ и депутат от Обединени патриоти.

"Да не подценяваме интелигентността на зрителите, българинът много добре разбира кой лобира за шведската фирма и кой за американската - по изказванията на самите депутати. Вече се намеси и руското лоби, което има предложения съществуващите МиГ-ове, които имаме на разположение, да бъдат абсолютно реновирани, ремонтирани и да влязат отново в употреба. Така че тук става въпрос за много пари, за 2 милиарда лева става въпрос, и лобитата си дадоха една битка в Парламента още вчера, продължи той.

Аз гласувах за подкрепа на доклада на комисията и казвам защо: защото сегашната процедура толерираше само една фирма, безспорно Грипен. Затова гласувах за доклада, защото сега цялата процедура се връща в МО и там ще бъдат допуснати и други участници - не става дума само за Ф-16, ще бъдат допуснати 4-5 сериозни фирми, ето и италианците имат интерес към тази поръчка. И тук наистина трябва да изберем самолета, който ще ни е най-необходим, каза още Атанасов.

Славчо Атанасов сподели, че президентът Румен Радев ще натрупа политически опит и след 2-3 г. няма да приема прекалено лично подхвърлянията към него, както е сега.

Не съм направил нито едно отрицателно изказване за Румен Радев, той е един достоен офицер, истински генерал. Тръгнал е от военното училище, минал е през всички чинове, за да стане генерал - ние имахме генерали, които от редници ги направихме генерали, това не е истински генерал. Той все още няма нужния политически опит, като интелигентен мъж той ще натрупа такъв, и всяко подхвърляне в момента към него той го приема твърде лично. В политиката не трябва да се приемат прекалено лично нещата. Мисля, че след втората или третата годинак като президент, той няма да се връзва на тези провокации, които му подхвърлят, каза още той.

Славчо Атанасов пръв поздрави депутата от ГЕРБ Делян Добрев, след като НС гласува за оставането му като депутат. Той посочи и причината: "Бях първият, който поздрави Делян Добрев, защото французите имат един много интересен израз за политиците - Делян Добрев е базово почтен.

Познавам почти целия Парламент лично и смятам, че това е един от малкото български политици, въпреки че не принадлежи към моята партия и нашите патриотични среди, който добре се справя със задачите, които са му поставени.

И тъй като родът ми е от Хасково и много добре познавам Хасково като град, между другото Делян Добрев е изключително добре приет в своя роден град."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай