18:50 ч.

07.10.17

2 мин.

0

12

0

Депутат от ОП: Лобитата за "Грипен" и Ф-16 са сериозни

от редактор |

Депутат от ОП: Лобитата за "Грипен" и Ф-16 са сериозни

Румен Радев ще има опит като политик след 3 години, заяви Славчо Атанасов


Като бивш офицер, свързан с авиацията, мога да ви кажа, че това, което се направи от българския парламент вчера, е път към доброто. Истината е, че аз много ясно видях как в парламента, а и преди това в предния, се сблъскват две сериозни лобита: безспорно има лоби за Грипен, от друга страна безспорно има лоби за Ф-16. Това заяви в "Канал 3" Славчо Атанасов от НФСБ и депутат от Обединени патриоти.


"Да не подценяваме интелигентността на зрителите, българинът много добре разбира кой лобира за шведската фирма и кой за американската - по изказванията на самите депутати. Вече се намеси и руското лоби, което има предложения съществуващите МиГ-ове, които имаме на разположение, да бъдат абсолютно реновирани, ремонтирани и да влязат отново в употреба. Така че тук става въпрос за много пари, за 2 милиарда лева става въпрос, и лобитата си дадоха една битка в Парламента още вчера, продължи той.


Аз гласувах за подкрепа на доклада на комисията и казвам защо: защото сегашната процедура толерираше само една фирма, безспорно Грипен. Затова гласувах за доклада, защото сега цялата процедура се връща в МО и там ще бъдат допуснати и други участници - не става дума само за Ф-16, ще бъдат допуснати 4-5 сериозни фирми, ето и италианците имат интерес към тази поръчка. И тук наистина трябва да изберем самолета, който ще ни е най-необходим, каза още Атанасов.


Славчо Атанасов сподели, че президентът Румен Радев ще натрупа политически опит и след 2-3 г. няма да приема прекалено лично подхвърлянията към него, както е сега.


Не съм направил нито едно отрицателно изказване за Румен Радев, той е един достоен офицер, истински генерал. Тръгнал е от военното училище, минал е през всички чинове, за да стане генерал - ние имахме генерали, които от редници ги направихме генерали, това не е истински генерал. Той все още няма нужния политически опит, като интелигентен мъж той ще натрупа такъв, и всяко подхвърляне в момента към него той го приема твърде лично. В политиката не трябва да се приемат прекалено лично нещата. Мисля, че след втората или третата годинак като президент, той няма да се връзва на тези провокации, които му подхвърлят, каза още той.


Славчо Атанасов пръв поздрави депутата от ГЕРБ Делян Добрев, след като НС гласува за оставането му като депутат. Той посочи и причината: "Бях първият, който поздрави Делян Добрев, защото французите имат един много интересен израз за политиците - Делян Добрев е базово почтен.


Познавам почти целия Парламент лично и смятам, че това е един от малкото български политици, въпреки че не принадлежи към моята партия и нашите патриотични среди, който добре се справя със задачите, които са му поставени.


И тъй като родът ми е от Хасково и много добре познавам Хасково като град, между другото Делян Добрев е изключително добре приет в своя роден град."


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:22 · 09.10.2017
Agenta ivan dimitriv 72 g pensioner kakvo pravi schef na protokola na pres.radev sa koito gladuvah ako snaeh 4e lidizata agebta jaden ivan dimitriv schte vidi orotokola na radev nanasche da glasuvam sa radev.
Потребител · 10:25 · 08.10.2017
А за ЯСНОВИДЕЦА от саШ, може ли въпросче ?
Южен Поток има ли го ?
Сигурно и Турски поток няма да го има !!!
Характерно за слугите на саШ е че не мислят за България а какво ще кажат от саШ ....
С една дума тия безродници продажници не разбират от НАЦИОНАЛЕН интерес а освен че са слуги не могат да разберат някой който има реална оценка а веднага съдейки по себе си го слагат в някоя графа !
Потребител · 08:30 · 08.10.2017
Има няколко производителя на бойни самолет, В САЩ Ф-15/16/18/22/35,.Франция-Рафал,Тайфун на ЕС,Грипен на Швеция,МИГ-29,35 и СУ 27,30,34,35 на Русия,Ж 10,20 на Китай-тожа не бонбон да си купиш от всеки.всеки един от тези самолети може да бъде направен да работи на стандарта на НАТО.
Както е Грипен не е съвместим с НАТО, но за тези страни които са в НАТО се прави модификация за съвместимост.Вижте си приоритетите и финансите.
Потребител · 00:07 · 08.10.2017
А на този който говореше за закупуване на руски ракети на Турция от Русия бих искал да кажа,приятелю това никога няма да стане и ако не си някой руски трол ще го разбереш
Потребител · 22:55 · 07.10.2017
КРАЙНО ВРЕМЕ Е РУШВЕТЧИЙСТВОТО ДА СПРЕ ДА СЕ НАРИЧА ЛОБИ. ЩОТО ТАКА ПО АМЕРИКАНСКИ ЗВУЧИ МОДЕРНО НО ВСЪЩНОСТ НА ТУРСКИ Е РУШВЕТЧИЙСТВО А НА БЪЛГАРСКИ - ПОДКУП.
Потребител · 21:49 · 07.10.2017
Вече всеки знае че ще бъде F16 що се тормозите бе хора не разбирате ли че каквото каже големия брат отвъд океана това ще стане.Даже и за тях това са пари не за изпускане.Приготвят офертата
Потребител · 21:27 · 07.10.2017
искам само да попитам капацитетите :
" Ракетите, които НАТОВСКА Турция ще закупи от Русия къде се ВПИСВАТ ?"
След като Боко развали проекта "Южен поток" Турски ПОТОК къде се вписва ?
И кой срещу кой са ракетите и КОЙ сега ще печели и КОЙ маведен към Нато и Европа си е свалил гащите към Босфора ?
Потребител · 22:47 · 07.10.2017
@Потребител Май е нужно да припомним, че не Бойко, а Орешарски спря Южен поток, след като МакКейн посети България. От време на време очевидно е нужно да се опреснява паметта.
Потребител · 10:35 · 08.10.2017
@Потребител Ти си прав Орешарски е СЛУГА на саШ и работи против Русия основно, а за България не му пука нали така ?
характерно за такива като теб е НАГЛОСТТА
Потребител · 19:21 · 07.10.2017
Става вапрос за нови Ф16,португалскиат вариант отпадна!Нe сe говори,но мислиа,чe и Рафаeл,Франциа са сащо вeчe в играта!Но за мeн наи-важното e,кои каква офсeт програма щe прeдложи,т.e. инвeстиции направeни в Бг!С тeзи 8 самолeта,сe подразбира,чe и гаргитe нe можeм да уплашим!
Потребител · 19:11 · 07.10.2017
"Остроумников" ти като си купуваш кола търсиш ли таратайка на 20 години , препродавана няколко пъти с пренавит километраж!!! На България не и трябват далекобойни, носещи много въоражение изтребители, освен ако не ги взима да ги предоставя за чужди операции и убийства!!! Трябва ин маневрени , нискоразхадни изтребители и перфектно ПВО!
Потребител · 19:01 · 07.10.2017
Американците доста БГ презервативи са накупили
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент