20:35 ч.

02.10.17

2 мин.

0

7

0

Депутат от БСП: Няма нарушени закони в Каварна

от редактор |

Депутат от БСП: Няма нарушени закони в Каварна

Президентът Радев не дава да се упражняват с името му, обяви Георги Свиленски


Депутатът от БСП Георги Свиленски заяви пред БНТ, че БСП се бори не да спечели изборите на всяка цена, а да премахне порочния модел на срастване на централна и местна власт, който се наблюдава в случаите около Хасково, Добрич, Ботевград. Той призова в Хасково да се проведат избори за нов кмет.


Според него президентът Румен Радев не е обявил война на политическа партия ГЕРБ, а прави така, че да не се дискредитира името му или президентската институция, като допълни, че от управляващата партия все още не могат да преживеят загубата на президентските избори.


От края на президентските избори те не могат да разберат, че президентът се казва Румен Радев и че той ще бъде президентът следващите четири години. Той защитава както своето име, така и институцията. Той е човек на достойнството, който няма да се остави на една или друга политическа сила да се упражняват на негов гръб. За мен тези колеги от ГЕРБ трябва да разберат, че има политици в България, които могат да кажат на Борисов и Цветанов онова, което други не са посмявали. Засега битката я печели президентът, коментира Свиленски.


Георги Свиленски призна, че една от възможните причини за конфликта между президент и премиер е в процедурата за избора на нов боен самолет за ВВС. Той също така допълни, че е нормално всеки политик да губи поддръжници, но отбеляза, че рейтингът на одобрение на Румен Радев е 60 процента, докато на управляващите е двойно по-малък.


Свиленски заяви, че в БСП има устав, според който е забранено депутат от партията да стане областен или общински председател. Той коментира, че в изнесената информация от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, че шуробаджанащина има и в Каварна, няма нарушение на закона, защото става дума за общински ръководител, който е избран за член на БСП. Свиленски допълни, че законът не забранява чиновници на управленски позиции да са членове на партии и допълни, че скандалът около Каварна е с цел да се потули този в Хасково.


Проблемът е в модела, който виждаме - модела Добрич, модела Ботевград, модела Хасково. Вероятно следващата седмица ще е на друго място, заради срастването на националната с местната власт. Не може депутат от управляващите да е областен координатор, коментира той.


Свиленски заяви, че ако са изпълнени по съответния ред - с процедура и конкурс - роднинските назначения не са проблем, особено в малките населени места, където е трудно да се избегнат.


Депутатът смята, че Комисията за досиетата е излишна структура, която поглъща голям държавен ресурс, без да има полза за обществото, но подчерта, че информацията за досиетата не може да се изгуби.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:22 · 04.10.2017
Radev e president na bg a gerb sa buvschi komunjagi ot bkp jivkovisti anton todorov e sram sa bb i gerb jensta na zezo zz raboti v dans oschte i jato besche minister ram rabotische 6 apartm ksk se kupuvat s kredute li vejdi raschidov v kompaniata na djagarov i jivkov posle gerb i boiko probojadisani komunisti ste v gerb zazeva i tja jalko sa bg i bg narod unijeni pensioneti 200 lv
Потребител · 18:24 · 03.10.2017
БСП -БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА
ПАРТИЯ-ПЪЛНА С КАПИТАЛИСТИ КОИТО НЕ ГИ Е ЕНЯ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
Потребител · 18:21 · 03.10.2017
Президент на всички българи от БСП
Потребител · 11:34 · 03.10.2017
Да за комунистите няма нищо нередно защото това е политиката им навсякъде. Да назначават роднини и приятели където имат възможност. Естествено ако някой друг го направи това веднага става голям проблем на държавата заради нарушаване на законите които за тях естествено не важат.
Относно Радев. Какъв президент е тази фуражка? Президентът трябва да е президент на народа а не на антинародната партия която го направи такъв. Следователно льотчика няма как да е български президент.
Потребител · 08:50 · 03.10.2017
Даеба мръстния комунистически демагог.Щях да се очудя ако "всичко" не беше законно.Опасли сте цялата държава със ,балдъзи ,зетьове, кумуве, братчеди,,братя , сестри ,сваковци,чичовци и лели и грам срам ,почтенност и смирение няма в редиците ви.Вашата измет комунистическа даеба.
Потребител · 00:25 · 03.10.2017
Да тe e.ба в простака тап!Това,коeто сe изнeсe за Каварна e,чe общината e окупирана от комунисти братовчeди,сапрузи,балдaзи и пр.!Нe сe прави на луд скапаниако,а комeнтираи тeзи фаkти,а нe кои e члeн на БКП,кои нe e!Болшeвишки шизофрeници!
Потребител · 21:04 · 02.10.2017
Др;Георги Свиленски упорито защитава др.Радев в знак на благодарност,че др.Радев му е отнел законната съпруга и му е спестил сума ти неприятности.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент