Делян Добрев възмутен от съмненията на Корнелия Нинова за ЧЕЗ

Делян Добрев възмутен от съмненията на Корнелия Нинова за ЧЕЗ | StandartNews.com

Делян Добрев се възмути от изявлението на Корнелия Нинова, че ЕБВР е финансирала сделката с ЧЕЗ.

„Нещото, което ни възмути бе една изказана лъжа, откровена лъжа, на която трябва да реагираме и една теза, която изключително много ни притесни. Изречената лъжа е, по отношение на това, че Българска банка за развитие ще финансира сделката с ЧЕЗ. Това е нагла лъжа, не само защото не е вярно, а защото публична информация, затова че не е вярно, че Българската банка за развитие не участва в сделката, е публикувана още на 15 февруари 2018 г.", обясни Добрев.

По думите му няма как лидерът на БСП да не е знаела тази публична информация, която знаят всички. „Днес се наложи Българската банка за развитие отново официално на своята страница да публикува такова съобщение. Това е публично известно от преди 10 дни. За нас е необяснимо защо се пускат в обществото такива плоски лъжи. Това е плоска лъжа и е много лесна за опровергаване", коментира той.

„Днес тя казва, че институциите в България ги знаем, те ще направят това, което им нареди премиерът. Това е опасна мисъл за политик. Това означава, че този политик не знае как функционира държавата или си мисли, че държавата трябва да функционира по определен начин. Скандално е това, което е казала Корнелия Нинова. Дали тя смята, че институциите трябва да бъдат подчинявани на премиера, който и да е той. Това е обида за самите институции", коментира Добрев. Той заяви, че от ГЕРБ вярват в институциите и са се постарали да ги направят във времето, колкото се може по-независими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай