Делян Добрев: Центърът на властта в Хасково е бизнесмен на БСП

Делян Добрев: Центърът на властта в Хасково е бизнесмен на БСП | StandartNews.com

Депутатът  и областен координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев даде интервю за "Епицентър", в което говори за оттеглянето на доверието от кмета Добри Беливанов и обвиненията, които му отправи Елена Йончева от "БСП за България". Ето какво каза бившият министър:

- Г-н Добрев, Добри Беливанов все още ли е кмет на Хасково от ГЕРБ? Днес Елена Йончева от БСП каза, че вие и ваши роднини управлявате града.

-Ние свалихме политическото си доверие от Добри Беливанов. Зам.-кметовете подадоха оставки, защото за съжаление, той не взема сам решенията. Властовият център в Община Хасково е другаде. В момента кметът на града и неговият властови център са в Монако, возят се джип „Бентли" на един хасковски бизнесмен, който е тясно свързан с БСП. Всъщност „златният пръст" на този бизнесмен избра кабинета „Станишев" през 2005 г. Това обяснява и реакцията на Елена Йончева от тази сутрин за това, че едва ли не мои близки, хора на ГЕРБ, са зам.-кметове на Общината. А какви други, освен наши представители, могат да бъдат зам.-кметове при положение, че Добри Беливанов бе издигнат и избран от ГЕРБ?

За съжаление обаче, сега цялата истина излезе наяве. Бизнесменът Иван Стаматов, бивш депутат, с чийто „златен пръст", пак казвам, бе избрано правителството на Тройната коалиция през 2005 г., води Добри Беливанов на екскурзии в чужбина. В момента са в Монако, а преди няколко месеца бяха във Виена. Това са луксозни екскурзии. Това е центърът на властта в Хасково, който е доказано близък до БСП.

- А какъв точно тип интриги е създавал Добри Беливанов, както се твърдеше с позицията на областната структура на ГЕРБ в Хасково?

- Най-малкото е необяснимо как може кметът на разноски на въпросния Иван Стаматов да пътешества по света, при положение, че същият този бизнесмен има договори с Община Хасково. Дали в тези договори, как да кажа, няма най-малкото съмнения за конфликт на интереси?

- Какво следва за ГЕРБ в Хасково?

- Ние постъпихме принципно, оттеглихме си доверието и казахме истината на гражданите и симпатизантите на ГЕРБ. Жалко наистина за двамата напуснали зам.-кметове Евгени Консулов и Милена Трендафилова, които са наистина способни и качествени хора. Всичко, което се случи в града през последните 2 години се дължи на тях. Визирам санирането на 100 блока със договори с етажната собственост, когато Консулов, Трендафилова и общински съветници от ГЕРБ обиколиха жилищните блокове и лично убедиха хората да се включат в програмата. Зам. - кметовете лично отговаряха за това програмата за саниране на бъде успешна.

Община Хасково има 100 млн. лв. само по тази програма. Отделно получи 30 млн. лв. за две ремонтирани вече училища и 6 детски градини и много други проекти с европейско финансиране. Това стана факт благодарение на напусналите Евгени Консулов и Милена Трендафилова и въпреки кмета Добри Беливанов, чиято основна заслуга през последните 2 г. бе да смени един светофар в града за сумата от 60 000 лв.и да закупи един багер за 200 000 лв. при положение, че пазарната му цена е 100 000 лв.

- Други кадри на ГЕРБ ще напуснат ли общинската администрация?

- Всички хора, които по някакъв начин за свързани с ГЕРБ, доколкото разбрах си тръгват от Община Хасково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай