Делян Добрев иска 2 млн. лева за сондажи заради урана

Делян Добрев иска 2 млн. лева за сондажи заради урана | StandartNews.com

Това, което трябва спешно да се направи е Министерски съвет да инициира постановление с което да се отпуснат 2 млн. лева, за да се започне по най- бързия начин изграждането на нови сондажи. Това каза народният представител от ГЕРБ Делян Добрев във връзка с качеството на водата в Хасково.

„Това, което трябва да се направи е да се реши категорично ситуацията с водоснабдяването в Хасково, като се изключат сондажи, в които има наличие на уран и се направят нови сондажи", обясни той. „Призовавам и настоявам министрите да инициират постановление още в следващата сряда", заяви Делян Добрев. „Призовавам „БСП за България" , тъй като служебният кабинет е избран от президента, да се включат в инициативата и да настояват за постановление", посочи народният представител от ГЕРБ. „Най-важната тема е какво може да се направи оттук нататък, за да няма риск за живота и здравето на хората", подчерта Делян Добрев.

Той поясни, че според думите на министрите, които бяха изслушани днес в НС, няма категорично доказателство за риск за гражданите на Хасково, но се чакат окончателни резултати от пробите. „Това, което чухме е че хората няма от какво да се притесняват", каза още Делян Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай