Дъщерята на Янка Такева влиза в УС на "София Тех Парк"

Дъщерята на Янка Такева влиза в УС на "София Тех Парк" | StandartNews.com

Целият Управителен съвет на държавния "София Тех Парк" ще бъде сменен за пореден път тази година, съобщава Economic.bg. Този път в управлението ще влезе Живка Такева-Първанова - дъщеря на дългогодишната синдикална лидерка в образованието Янка Такева.

Освен Живка Такева, в УС на "София Тех Парк" ще влязат още Николай Ценков - бившият председател на Съвета на директорите на Национална компания "Индустриални зони" и проф. Николай Андреев - бивш председател на Старейшините на ГЕРБ.

Според неофициалната информация Николай Ценков ще бъде и изпълнителен директор на дружеството, като ще заеме мястото на Асен Ненчев.

През септември 2016 г. Живка Такева-Първанова бе назначена от Бойко Борисов за зам.-областен управител на София-град.

Последна промяна в управлението на компанията Министерството на икономиката направи през март 2017 г. Тогава бе сменено цялото ръководство на "София Тех парк", а броят на членовете в Борда на директорите бе намален от 5 на 3.

Последното ръководството беше сменено от тогавашния министър Теодор Седларски с мотив на, че „работи бавно и има пропуски". Настоящото вероятно също не работи правилно, след като успя да се задържи на поста само четири месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай