Държавата няма да къса договора за Лот 4 на магистрала „Струма"

Държавата няма да къса договора за Лот 4 на магистрала „Струма" | StandartNews.com

Кюстендил. Строителят може да навакса пропуснатото време при добра мобилизация на работа и да доизгради Лот 4 за четири месеца. За съжаление, работата там закъснява много. В постоянни разговори сме с изпълнителя. Това каза във вторник вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева. Тя заедно с министъра на транспорта Николина Ангелкова и с шефа на АПИ Лазар Лазаров инспектира работата на автомагистрала „Струма" на Лот 2 и Лот 4.

Миналата седмица за пореден път са се провели преговори, на които фирмата за първи път е заявила желание да се мобилизира и да приключи обекта за 4 месеца.

През следващите два месеца дейността на фирмата ще е под постоянен контрол, за да е сигурно, ме наистина се работи с пълна мобилизация на силите. До края на ноември опасните трасета с дължина 3,5 км, които минават през населените места на отсечката от Сандански до Кулата, трябва да бъдат изведени оттам, подчерта Захариева.

Крайният срок за завършване на отсечката няма да бъде спазен. Изпълнителят ще поиска удължаване на срока на работа.

"До момента има удържани неустойки по договора за 1 милион лева. Ако изпълнителят успее да навакса със забавянето, на финалното плащане ще се вземе решение дали да се удържат неустойките", увери Захариева. Тя прогнозира, че лот 2 и лот 4 могат да приключат едновременно догодина. За разлика от отсечката до Кулата, министърът на регионалното развитие остана доволна от работата на Лот 2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай