Даниел Георгиев сутрин в ГЕРБ, вечер при Бареков

Оставам до Борисов, каза депутатът от концерт на ББЦ

Даниел Георгиев сутрин в ГЕРБ, вечер при Бареков | StandartNews.com

Две извънредни медийни изяви белязаха днешния ден на депутата Даниел Георгиев. Вчера се появи информация, че напуска ГЕРБ. Веднага след това Николай Бареков го покани да се присъедини към "България без цензура".

"Искам и оставам в партия ГЕРБ", обяви Георгиев в 10.30 ч. във вторник на извънреден брифинг в парламента. Депутатът обясни, че нарочно е депозирал в деловодството на парламента две молби - за напускане на ПГ на ГЕРБ и за оставане в нея. "И двете молби са с една и съща дата. Първата я внесох, за да покажа, че има субекти, които искат да има такава входирана молба. Веднага внесох втората молба, която е по моите собствени убеждения и която анулира първата", каза Георгиев. "Направих го и мисля, че по този начин сложих край на спекулациите около моето име", отсече депутатът. До него бяха зам.-председателите на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, Красимир Велчев и Димитър Главчев.

"Завръщането на Даниел Георгиев обратно в ГЕРБ ден след като напусна парламентарната група, е в резултат на мощен натиск върху него, оказан му от Цветанов и Борисов", коментира светкавично Бареков от Бургас. "Жал ми е за него. Казах му: Бъди смел, защото с натиск, със заплахи, с милиционерщина и мутренски практики не се стига далеч. Смазали са го!", допълни още той.

"Благодаря за добрите думи на г-н Бареков. Убеден съм, че и той в неговата партия има доста качествени и доста проспериращи хора", отвърна от кулоарите на парламента Георгиев. И допълни: "Оставам в партията не само заради Бойко Борисов. А заради всичките си колеги в група, особено когато сме подложени на изпитания".

Няколко часа по-късно обаче - около 19.10 ч., Георгиев се появи на сцената на предизборен концерт на "България без цензура". "Дани Георгиев не един път ми е споделял, че би искал да работи заедно с нас за общата кауза", обяви пред множеството Бареков. И допълни: "Ръководството на ГЕРБ превърнаха в посмешище не мен, не Дани, а себе си". Самият Георгиев се качи на сцената до лидера на "България без цензура", ръкува се с него, но не взе думата.

"Категорично съм в политическа партия ГЕРБ", коментира след края на концерта Даниел Георгиев пред журналисти. И допълни: "Тук съм наблизо до Бургас и поради стеклите се обстоятелства в последните дни покрай мен реших да мина през мероприятието на "България без цензура". "Малко се пресолиха нещата, като влязох в залата. Исках чисто дипломатически да си стиснем ръцете с Николай Бареков, както и да си пожелаем късмет", заключи Георгиев. Бойко и Цветанов не са ме били, допълни пред агенция ПИК депутатът.
Нали чухте, Даниел Георгиев остава в ГЕРБ, това е негово право, коментира и Бареков.

Бойко: Изнудват кметовете ни

"На натиск и изолация един по един са подложени успешните кметове от ГЕРБ". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка със скандала с депутата Даниел Георгиев. "На него и на баща му (б.а. кмета на Ботевград) им дойде до гуша от манипулации и от натиск. "Разговарях с Даниел и го убеждавах, че това може да бъде изтълкувано по друг начин, но той държеше да го направи така, че да се знае на какъв натиск е бил подложен", посочи причините за изказването на Георгиев Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай