Д. Атанасова: Марешки се шегува за вота на недоверие

Д. Атанасова: Марешки се шегува за вота на недоверие | StandartNews.com

Вот на недоверие не ни плаши, това е шега от приповдигнатото настроение на Веселин Марешки, защото стана дядо, изрази мнение Десислава Атанасова от ГЕРБ пред Канал 3.

"Има неуточнени въпроси между ГЕРБ и Обединените патриоти, което е нормално, но нека говорим за изпълнените програми. Ако става въпрос за финанси, в семейството няма проблеми, приоритетите се изпълняват, има повишение на учителските заплати и пенсии. Нещата трябва да се коментират на ниво премиер и вицепремиер, така ще бъдат избегнати проблеми", заяви Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че ГЕРБ ще продължи да настоява, ако президентът Румен Радев има данни за лобисти, относното процедурата за закупуване на изтребителите, да ги каже публично.

"Това са димки, за да не се търсят отговори, които именно Румен Радев трябва да даде. Кога и какво е подписвал, какви опорни точки има и защо. Ако не отговори, това ще струва милиарди на българските данъкоплатци. Истината остава скрита. Всичко по този случай трябва да се каже публично, не отвъд Океана, с елементарни закачки. Цялата истина на масата", коментира Десислава Атанасова.

"Когато президентът говори за лобизъм, трябва да има факти, които не го опровергават. Трябва да се водят прозрачни преговори и да спечели най-ниската цена", отбеляза Атанасова.

Относно бавещия се иказ за назначаване на Георги Чолаков за председател на ВАС, Десислава Атанасова заяви: "Президентът е длъжен да знае, да разбира, да може, той не е подготвен за този пост. Не може един доказал се професионалист, който е получил подкрепата на ВСС, да стои в безтегловност. Радев се опитва да се намесва в една независима съдебна система, няма мотив за бавенето на този указ".

"БСП и Румен Радев се опитват да вървят синхронно", каза още Десислава Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай