Цветанов чака бързи обвинения по взривовете

Цветанов чака бързи обвинения по взривовете | StandartNews.com

София. В най-скоро време се надявам да бъдат повдигнати обвинения към лицата, които имат пряко отношение към взривовете край Петолъчката. Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Вътрешният министърпосочи, че според него е важно да се види - какви са условията, сключени в договора с Министерството на отбраната, и да се анализира всичката продукция, която е предоставена на фирмата за утилизация.

„Ще видим какви са количествата и обемите, които биха могли да бъдат утилизирани. В момента има две държавни предприятия в страната и би могло държавата изцяло да се заеме с тази дейност, а не подобни търговски фирми, при които виждаме, че всъщност възникват проблеми и те не се справят въпреки високите стандарти”, заяви вицепремиерът Цветанов.

Става въпрос за нарушаване на работата, защото ако са правени опити за утилизиране на неща, за които нямат опит и подобна технология за утилизирането значи, че вече има престъпно деяние, извършено от представителите на фирмата, посочи Цветанов.

Когато имам възможност, ще отида и в парламента да запозная депутатите, ако вече не са достатъчно информирани с всичко това, което беше казано в медиите, каза още Цветанов.

Вътрешният министър се срещна с членовете на Американската търговска камара и с посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик,  за да обсъдят членството на България в Шенген.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай