Чуколов звънял на Бъчварова в 1,30, тя не му отговорила

Чуколов звънял на Бъчварова в 1,30, тя не му отговорила  | StandartNews.com

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира в ефира на бТВ скандала с Волен Сидеров като посочи, че "от 2006 г близо до предизборни кампании той провокира по различни начини полицията." "Факт е, че по този начин Сидеров и неговата партия влизат в новините", посочи тя.

Бъчварова разкри, че другият замесен в инцидента на петък срещу събота Десислав Чуколов й е звънял в 1,30 часа, но тя не му е отговорила.

"Ситуация, в която един депутат прави проверка за акцизни стоки, не е естествена", каза още вицепремиерът и добави, че органите на реда са реагирали правилно и не са допуснали да има разрастване на скандала със Сидеров и депутата Десислав Чуколов.

"Какво се е случило очаквам да разберем от разследването на Прокуратурата. Като министър на вътрешните работи за мен е недопустимо някой, дори депутат с имунитет, да посяга на служители. Волен Сидеров е посягал на полицай", каза Бъчварова и разкри, че е получила писма от граждани, включително от трима лекари – свидетели, които настояват за публично извинение от Сидеров.

"Всички, които са присъствали, представят различна картина от Сидеров. Нека институциите си свършат работа и след това ще даваме оценка. В други случаи българските полицаи имат доста премерено поведение и не нарушават правата на гражданите. Това е факт от обществен интерес. Има ред, по който като се установи кой е превишил правата си, да се даде санкция за това. Това, което виждам, не е поведение, което да спечели обществено одобрение. Следих този случай, непрекъснато бях информирана от главния секретар", заяви тя и призна, че не може да разбере логиката посред нощ да се извършва проверка за контрабанди стоки, при това от депутат, тъй като има органи на реда, които се занимават с това.

"Ние сме заинтересовани да се проведе обективно разследване, след като Цацаров поиска имунитета на Сидеров. Надявам се той да си го даде сам", коментира вицепремиерът.

"Ситуация, в която един депутат прави проверка за акцизни стоки, не е естествена", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай