Чиновници мачкат служители на природен парк

Чиновници мачкат служители на природен парк  | StandartNews.com

След тайна среща между директора на ИАГ Тони Кръстев и еколога Тома Белев, агенцията привиква всички служители на ПП Витоша и оказва брутален натиск върху тях да оттеглят становището си в подкрепа на новия план за управление. Такова оттегляне на вече дадено становище би било напълно незаконно, но острието на Зелените и ИАГ, Георги Тинчев, е бил безкомпромисен в исканията си. Всеки служител поотделно е бил привикван на разпит и заплашван, напълно по гестаповски.

Припомняме, че през първия мандат на Йорданка Фандъкова, София спечели титлата „София – европейска столица на спорта 2018" и съответно трябва да започне час по-скоро подготовка за събитието. Как ще се отрази на домакинството ни фактът, че ако хората на Тома Белев провалят приемането на новия план за управление и планината ще бъде недостъпна по екологичен начин за туристи?

Надеждата е, че министър Десислава Танева ще накаже агентите на екорекетьорите в Изпълнителната агенция по горите. Налице е натиск върху служители на природен парк да извършат абсолютно незаконно действие, с което да създадат не само юридически хаос, но и да саботират достъпа до Витоша и де факто да провалят втория мандат на Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай